Η ώρα είναι:

Κυριακή 1 Μαρτίου 2015

«Ιστορίες γης» από τα Φάρσαλα και τον Τύρναβο

Με τον Ανδρέα Μπαρμπούτση

Η πρώτη στάση στα Φάρσαλα είναι ένα εκκοκκιστήριο βαμβακιού. Η εκκόκκιση είναι μία περίπλοκη διαδικασία που εκτυλίσσεται προσεκτικά, ώστε να διασφαλιστεί η ποιότητα του βαμβακιού.

Φυσικά ένα μεγάλο μέρος του βαμβακιού χρησιμοποιείται και για κλωστοϋφαντουργεία. Η κλωστοϋφαντουργία ήταν ο πιο κερδοφόρος τομέας πριν από κάποια χρόνια στην Ελλάδα. Σήμερα, λίγες εταιρείες έχουν καταφέρει να επιβιώσουν.

Η παραγωγή σπόρων είναι πλέον μία σύγχρονη διαδικασία που διασφαλίζεται και πιστοποιείται με ποιοτικούς ελέγχους. Ο Ηρακλής μας έδειξε την πορεία επεξεργασίας ενός σπόρου και μας εξήγησε τις νέες μεθόδους πιστοποίησης.

Η επόμενή μας στάση ήταν ο Τύρναβος. Εκεί διαπιστώσαμε πως υπάρχουν ακόμη Συνεταιρισμοί που αποδεικνύουν ότι οι παραγωγοί μπορούν να συμβάλουν στην οικονομία της Ελλάδας.

Στην Λάρισα είδαμε για πρώτη φορά ένα ΑΤΜ γάλακτος. Η εταιρεία που καινοτόμησε δημιουργώντας αυτόματους πωλητές γάλακτος, πέτυχε τον συνδυασμό ποιότητας, καινοτομίας και προσβασιμότητας 24 ώρες το 24ωρο. Οι αυτόματοι πωλητές γάλακτος μας έδειξαν πως η εφευρετικότητα και η συνεχής προσπάθεια των ανθρώπων μπορεί να σώσει και να αναπτύξει την παραγωγή της χώρας μας.

Το βράδυ είχαμε την ευκαιρία να καθίσουμε μαζί με τους ιδιοκτήτες ενός εστιατορίου και να συζητήσουμε. Ο κ. Θωμάς πήρε ένα παλιό σπίτι και το μετέτρεψε σε ένα υπέροχο νεοκλασικό εστιατόριο με εξαιρετική διακόσμηση και νόστιμο φαγητό.

Εκείνος ισχυρίστηκε πως η ελπίδα του για το μέλλον και η πίστη σε αυτό που αγαπά τον έκαναν να πάρει αυτό το ρίσκο.

Κυριακή 1 Μαρτίου στις 15:00 στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

mu-si-co - Η μουσική είναι η ζωή μας!

Διαβάστε στο mu-si-co



Ta Panta Ola © All rights reserved 2014. Τα κείμενα που διαβάζετε στο Ta Panta Ola είναι προϊόν πνευματικής ιδιοκτησίας των αρθρογράφων και του Ta Panta Ola. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των κειμένων με την προϋπόθεση τοποθέτησης ενεργού συνδέσμου (Link) αμέσως μετά το άρθρο.