Η ώρα είναι:

Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2009

5 Χρόνια χωρίς τον Βλάση Μπονάτσο


Ο Βλάσης Μπονάτσος πριν από πέντε χρόνια «έφυγε» στα 55 του χρόνια από αποφρακτική οιδηματώδη λαρυγγίτιδα.


Το κακό άρχισε όταν αισθάνθηκε δυσφορία στο σπίτι του ,έπεσε σε κώμα και τελικά πέθανε. Τα πρώτα στοιχεία έκαναν τους γιατρούς να μιλήσουν για ανακοπή καρδιάς. Με το πόρισμά της όμως, η καθηγήτρια Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Χαρά Σπηλιοπούλου, που κατά την επιθυμία της οικογένειας του νεκρού έκανε την ιατροδικαστική εξέταση, βεβαίωσε πως η αιτία του θανάτου του ήταν η αποφρακτική οιδηματώδης λαρυγγίτιδα.





Ο Βλάσης Μπονάτσος αντιμετώπιζε άλλωστε συχνά προβλήματα υγείας. Το
2000, μάλιστα, νοσηλεύτηκε στο «Υγεία» όπου είχε εισαχθεί εσπευσμένως με συμπτώματα αλλεργικού σοκ.

Γεννημένος στην Αθήνα, ο Βλάσης Μπονάτσος σπούδασε υποκριτική στο Λονδίνο, αλλά συνέδεσε το όνομά του κατ' αρχάς με την ελληνική ροκ μουσική σκηνή της δεκαετίας του '70. Ήταν ο τραγουδιστής, στιχουργός των «Πελόμα Μποκιού» (Νίκος Δαπέρης, Γιάννης Κιουρκτσόγλου, Γιώργος Στεφανάκης, Τάκης Ανδρούτσος, Ηλίας και Τάκης Μαρινάκης, Νίκος Λογοθέτης). Το συγκρότημα διέγραψε μια πολύ σύντομη πορεία, μόλις δύο ετών, πρόλαβε ωστόσο και δύο δίσκους να βγάλει και 2-3 μεγάλες επιτυχίες να υπογράψει, με γνωστότερο τον περίφημο «Γαρύφαλλο».

Τα φώτα της δημοσιότητας για τον Βλάση Μπονάτσο δεν όταν ήταν όσο ήταν στους «Πελόμα Μποκιού», αλλά κατ' αρχήν όσο ήταν στο πλευρό της Αλίκης Βουγιουκλάκη και ως συνεργάτης της και ως σύντροφός της. Σταθμός στην καριέρα του ήταν ο ρόλος τού «Τσε» στο μιούζικαλ του Τ. Ράις «Εβίτα», όπου εκείνη κρατούσε τον ομώνυμο ρόλο.

Ο επόμενος σταθμός του ήταν στους «Απαράδεκτους» που έκαναν τεράστια τηλεοπτική επιτυχία.

Με σποραδικές μουσικές εμφανίσεις (μόνος σε ροκ βραδιές ή και με τους «Πελόμα» που το '95 έκαναν μια απόπειρα επανασύστασης) και με δισκογραφικές, κινηματογραφικές (στις ταινίες του Νίκου Ζερβού «Τηλεκανίβαλοι» και «Βίτσια Γυναικών» κ.ά.) ή θεατρικές συμμετοχές (με πιο πρόσφατο το μιούζικαλ «Δεσμοί Αίματος» που ανέβασε μαζί με τον Κώστα Σπυρόπουλο, το 1997, στο θέατρο «Μπρόντγουεϊ»), στράφηκε κυρίως στην τηλεόραση. Ακομπλεξάριστος, φωνακλάς, ετοιμόλογος, βρήκε εκεί το φυσικό του χώρο.


Παρουσιαστής σε τηλεπαιχνίδια («Κόντρες») και σόουμαν, παρουσιάζει επί σειρά ετών -μαζί με την Ισαβέλλα Βλασιάδου- τα «Άλλα Κόλπα», όπως και άλλα αναλόγου ύφους τηλεοπτικά σόου, με πιο πρόσφατο το τηλεπαιχνίδι του Star «Πάμε γι' άλλα». Συμμετείχε και στο πάνελ των κριτών τού «Να Η Ευκαιρία» (όπου ο συχνά ισοπεδωτικά χιουμορίστας Μπονάτσος επεδείκνυε εξαιρετική λεπτότητα και διακριτικότητα στη διατύπωση των κρίσεών του προς τους υποψήφιους καλλιτέχνες).

Καθιερώνεται ως αγαπημένη τηλεοπτική προσωπικότητα, ζώντας και τις καλές και τις κακές επιπτώσεις αυτής του της ιδιότητας.

Όταν π.χ. ο γάμος του με τη Μάρθα Κουτουμάνου, κόρη της Ζωής Λάσκαρη και του Πέτρου Κουτουμάνου, γίνεται τηλεοπτική είδηση, κάνοντας τους φωτορεπόρτερ να συρρεύσουν απρόσκλητοι στην εκκλησία, ο Μπονάτσος τους απωθεί επιθετικά, προσπαθώντας ξαφνικά και μάταια να οριοθετήσει την τηλεοπτική του έκθεση. Με τη Μάρθα θα αποκτήσουν μια κόρη, τη Ζένια.





1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ο Βλάσσης έζησε μια ζωή σαν 100 ζωές άλλων. Μεγάλος!

mu-si-co - Η μουσική είναι η ζωή μας!

Διαβάστε στο mu-si-co



Ta Panta Ola © All rights reserved 2014. Τα κείμενα που διαβάζετε στο Ta Panta Ola είναι προϊόν πνευματικής ιδιοκτησίας των αρθρογράφων και του Ta Panta Ola. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των κειμένων με την προϋπόθεση τοποθέτησης ενεργού συνδέσμου (Link) αμέσως μετά το άρθρο.