Η ώρα είναι:

Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

Μεγάλο κενό άφησε στη μουσική ο θάνατος του Ντέμη Ρούσσου

Άφησε τη τελευταία του πνοή το βράδυ του Σαββάτου

Ο διεθνούς φήμης καλλιτέχνης Ντέμης Ρούσσος, «έφυγε» στο νοσοκομείο Υγεία έπειτα από μακρόχρονη νοσηλεία.

Ο Ντέμης Ρούσσος, γεννήθηκε στις 15 Ιουνίου του 1946 στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου.

Άρχισε τη μουσική του καριέρα σε ηλικία μόλις 17 ετών, συμμετέχοντας στο συγκρότημα «The Idols», στο ευρύτερο κοινό γίνεται γνωστός το 1968 με το συγκρότημα «Aphrodite's Child», ξεκινώντας από τα φωνητικά και αργότερα ως μπασίστας.

Το ιδιαίτερο φωνητικό του ύφος προώθησε το συγκρότημα σε διεθνή επιτυχία, ιδιαίτερα με τη συμμετοχή του στον δίσκο «666», ο οποίος έγινε κλασική επιτυχία.

Μετά τη διάλυση των «Aphrodite's Child», συνέχισε με διάφορες ηχογραφήσεις. Από τη συνεργασία του με το διάσημο συνθέτη Βαγγέλη Παπαθανασίου, κυκλοφόρησαν το 1970 το δίσκο «Sex Power», και το 1977 το «Magic». Η πιο επιτυχημένη συνεργασία τους ήρθε με το «Race to the End», μια φωνητική προσαρμογή του μουσικού θέματος από το βραβευμένο με Oscar «Οι Δρόμοι της Φωτιάς», που κυκλοφόρησε και στα ισπανικά με τον τίτλο «Tu Libertad». Το 1982 ο Ρούσσος πήρε μέρος με έκτακτη συμμετοχή στο soundtrack της κινηματογραφικής ταινίας «Blade Runner».

Ο Ντέμης Ρούσσος είχε παρασημοφορηθεί με το τίτλο του Ιππότη της Λεγεώνας της Τιμής, από τη Γαλλική Δημοκρατία τον Σεπτέμβριο του 2013, σε τελετή που παρατέθηκε στην πρεσβεία της Γαλλίας στην Αθήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

mu-si-co - Η μουσική είναι η ζωή μας!

Διαβάστε στο mu-si-co



Ta Panta Ola © All rights reserved 2014. Τα κείμενα που διαβάζετε στο Ta Panta Ola είναι προϊόν πνευματικής ιδιοκτησίας των αρθρογράφων και του Ta Panta Ola. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των κειμένων με την προϋπόθεση τοποθέτησης ενεργού συνδέσμου (Link) αμέσως μετά το άρθρο.