Η ώρα είναι:

Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

Οι ποινές που επέβαλε το δικαστήριο στους δράστες της ληστείας στο Βελβεντό

Από 11 έως 16 έτη κάθειρξη

Ποινές κάθειρξης από 11 έως και 16 έτη, επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στους έξι δράστες της διπλής ληστείας στο Βελβεντό Κοζάνης, που έγινε το Φεβρουάριο του 2013, οι συμμετέχοντες κρίθηκαν ένοχοι, ενώ απαλλάχθηκαν από τις κατηγορίες που αφορούσαν συμμετοχή τους σε τρομοκρατική οργάνωση.

Συγκεκριμένα, οι ποινές:

- Ιωάννης Μιχαηλίδης: 16 έτη, τέσσερις μήνες και 10 ημέρες.
- Νίκος Ρωμανός: 15 έτη και 11 μήνες.
- Δημήτρης Πολίτης: 11 έτη και πέντε μήνες.
- Ανδρέας- Δημήτρης Μπουρζούκος: 15 έτη και 11 μήνες.
- Ανάργυρος Ντάλιος: 15 έτη και 11 μήνες.
- Φοίβος Χαρίσης- Πούλος: 15 χρόνια και 11 μήνες.

Οι έξι κατηγορούμενοι κρίθηκαν ένοχοι για ληστεία, καθώς και για διακεκριμένη οπλοφορία και οπλοκατοχή που κατά την κρίση των δικαστών δεν αποδείχθηκε ότι αφορούσαν τον εφοδιασμό άλλων ομάδων.

Κρίθηκαν επίσης ένοχοι κατά μετατροπή της κατηγορίας από αρπαγή σε παράνομη κατακράτηση, που αφορά στην κλοπή αυτοκινήτου πολίτη στη προσπάθεια διαφυγής τους και την κράτησή του ως όμηρο για λίγη ώρα.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων απάλλαξε τους κατηγορουμένους για αδικήματα της αντίστασης κατά της Αρχής και της παράνομης οπλοκατοχής για αντικείμενα που είχαν βρεθεί σε αυτοκίνητο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

mu-si-co - Η μουσική είναι η ζωή μας!

Διαβάστε στο mu-si-co



Ta Panta Ola © All rights reserved 2014. Τα κείμενα που διαβάζετε στο Ta Panta Ola είναι προϊόν πνευματικής ιδιοκτησίας των αρθρογράφων και του Ta Panta Ola. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των κειμένων με την προϋπόθεση τοποθέτησης ενεργού συνδέσμου (Link) αμέσως μετά το άρθρο.