Η ώρα είναι:

Τρίτη, 28 Οκτωβρίου 2014

Κάρολος Παπούλιας: «Είμαι βέβαιος ότι θα ξεπεράσουμε και την κρίση»

Μήνυμα από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας

Ο Κάρολος Παπούλιας, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της μεγάλης σημερινής στρατιωτικής παρέλασης υπογράμμισε:

«Ήταν μια εξαιρετική παρέλαση. Ήταν ένα μήνυμα, ότι η Ελλάδα, οι Ένοπλες Δυνάμεις, ο λαός της, όλοι είμαστε πολύ δυνατοί και είμαστε εδώ για να αποτρέψουμε την οποιαδήποτε απειλή.

Σήμερα είναι μια εξαιρετική μέρα. Είναι μέρα μνήμης, εξαιρετικής τιμής και σεβασμού σε αυτούς που το 1940 πολέμησαν και ανέτρεψαν τις φασιστικές ορδές του Μουσολίνι. Έδωσαν ένα μήνυμα στην Ευρώπη: Ότι μπορεί η δημοκρατική Ευρώπη να επικρατήσει και πράγματι ενίκησε.

Σήμερα ο ελληνικός λαός αγωνίζεται κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες. Εύχομαι με ενότητα, με αλληλεγγύη , με αγάπη ο ένας για τον άλλον, να ξετυλίξουμε τις αρετές εκείνες, που ξετύλιξαν εκείνοι που αγωνίστηκαν και σκοτώθηκαν στα αλβανικά βουνά. Και αν ξετυλίξουμε αυτές τις αρετές μας, είμαι βέβαιος ότι θα ξεπεράσουμε και την κρίση. Η κρίση δεν θα μας νικήσει. Υποφέρουμε, το ξέρω, αλλά νομίζω ότι πρέπει να δώσουμε τη μάχη για να την ξεπεράσουμε και ελπίζω ότι θα την ξεπεράσουμε.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Διαβάστε στο mu-si-coTa Panta Ola © All rights reserved 2014. Τα κείμενα που διαβάζετε στο Ta Panta Ola είναι προϊόν πνευματικής ιδιοκτησίας των αρθρογράφων και του Ta Panta Ola. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των κειμένων με την προϋπόθεση τοποθέτησης ενεργού συνδέσμου (Link) αμέσως μετά το άρθρο.