Η ώρα είναι:

Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2009

Ελπίδες θεραπείας ανθρώπων με παράλυση


Οι επιστήμονες κατάφεραν για πρώτη φορά να δώσουν τη δυνατότητα της κίνησης σε παράλυτα ποντίκια, των οποίων οι εγκέφαλοι είχαν προηγουμένως αποκοπεί από το νωτιαίο μυελό. Η νέα τεχνική στο μέλλον θα μπορούσε να εφαρμοστεί και σε παράλυτους ανθρώπους.

Η θεραπεία ήταν ένας συνδυασμός από συνεχή ηλεκτρικά ερεθίσματα και φάρμακα που επέτρεψαν στα ποντίκια να περπατήσουν με τα πίσω πόδια τους, φέροντας όλο το βάρος του σώματός τους, μέσα σε μόλις μια εβδομάδα μετά την παράλυσή τους. Με την προσθήκη της φυσιοθεραπείας, τα πειραματόζωα, μέσα σε μερικές εβδομάδες, περπατούσαν και να έτρεχαν χωρίς να παραπατούν. Η ανακάλυψη έγινε από διεθνή ομάδα ελβετών, αμερικανών και ρώσων ερευνητών υπό τον καθηγητή Γκρεγκουάρ Κουρτίν του πανεπιστημίου της Γενεύης και δημοσιεύτηκε στο περιοδικό "Nature Neuroscience", σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο και το BBC.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

mu-si-co - Η μουσική είναι η ζωή μας!

Διαβάστε στο mu-si-co



Ta Panta Ola © All rights reserved 2014. Τα κείμενα που διαβάζετε στο Ta Panta Ola είναι προϊόν πνευματικής ιδιοκτησίας των αρθρογράφων και του Ta Panta Ola. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των κειμένων με την προϋπόθεση τοποθέτησης ενεργού συνδέσμου (Link) αμέσως μετά το άρθρο.