Η ώρα είναι:

Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013

Ραντεβού με το γιατρό σας: Εμβολιασμοί και η κατάχρηση της αντιβίωσης

Στις 13:15

Τους εμβολιασμούς και την κατάχρηση αντιβίωσης εξετάζει η εκπομπή "Ραντεβού με το γιατρό σας" με τον παθολόγο - εντατικολόγο Αντώνιο Λιόλιο.

Τα εμβόλια και τ' αντιβιοτικά είναι δύο από τις μεγαλύτερες προσφορές της ιατρικής στην ανθρωπότητα. Πολλές νόσοι που πριν από μερικά χρόνια ήταν βαρύτατες ή και θανατηφόρες σήμερα θεραπεύονται ή προλαμβάνονται αποτελεσματικά. Η ευλογιά μάλιστα, με τη χρήση των εμβολίων έχουν πλέον εξαφανιστεί και έχουν σταματήσει οι εμβολιασμοί γι αυτήν. Παράλληλα, με τη χρήση της αντιβίωσης θεραπεύονται πλήρως νόσοι όπως η πνευμονία και άλλες βαριές, επικίνδυνες για την ζωή λοιμώξεις.

Σήμερα, παρά τη διαθεσιμότητα των εμβολίων, υπάρχουν άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί είτε για οικονομικούς λόγους είτε λόγω ελλιπούς πληροφόρησης και συχνά λόγω παρα-πληροφόρησης. Αντίθετα, γίνεται συχνά κατάχρηση των αντιβιοτικών με αποτέλεσμα να δημιουργούνται μικρόβια όλο και περισσότερο ανθεκτικά. Τέλος, ο περισσότερος κόσμος δεν γνωρίζει ότι οι εμβολιασμοί δεν σταματούν στην παιδική ηλικία αλλά συνεχίζονται και στην ενήλικη ζωή. Νόσοι όπως ο τέτανος και η διφθερίτιδα εξακολουθούν να εμφανίζονται σε ενήλικες ακόμα και σήμερα στην Ελλάδα λόγω ελλιπών εμβολιασμών

Στην εκπομπή, γίνεται διεξοδική παρουσίαση των δύο αυτών θεμάτων και δίνονται σαφείς και απλές οδηγίες για τη σωστή χρήση της αντιβίωσης και το συνιστώμενο χρονοδιάγραμμα των εμβολιασμών.

Στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

mu-si-co - Η μουσική είναι η ζωή μας!

Διαβάστε στο mu-si-co



Ta Panta Ola © All rights reserved 2014. Τα κείμενα που διαβάζετε στο Ta Panta Ola είναι προϊόν πνευματικής ιδιοκτησίας των αρθρογράφων και του Ta Panta Ola. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των κειμένων με την προϋπόθεση τοποθέτησης ενεργού συνδέσμου (Link) αμέσως μετά το άρθρο.