Η ώρα είναι:

Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

Άδωνις Γεωργιάδης: "Το σύστημα υγείας θα καταρρεύσει χωρίς τη διείσδυση των γενοσήμων"

Στόχος η διείσδυση των γενοσήμων στο 60%

«Αν δεν επιτευχθεί ο στόχος του 60% στη διείσδυση των γενοσήμων το σύστημα υγείας θα καταρρεύσει» «Εθνικός, και όχι μνημονιακός, στόχος είναι ο αγώνας για τα γενόσημα» ανέφερε σε τηλεοπτική του συνέντευξή ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο κ. Γεωργιάδης πρόσθεσε:

«Τα γενόσημα φάρμακα τα παίρνουν σε ποσοστό 70% σε όλες τις χώρες της Ευρώπης, είναι πιστοποιημένα από την Ευρώπη. «Αν πάω σε ένα γιατρό και επιμένει να πάρω φάρμακο με εμπορική ονομασία θα πω ότι αυτός "τα παίρνει"».

«Ο ΕΟΦ κάνει ελέγχους ασταμάτητα, όσο ποσοστό πιάσανε να μην είναι εντάξει στα γενόσημα τόσο πιάσανε να μην είναι εντάξει και στην εμπορική ονομασία, να μην κολλάμε με την εμπορική ονομασία».

Τα εργαστήρια του ΕΟΦ είναι πιστοποιημένα από το 2006 από την ΕΕ κι έχουν ανακηρυχθεί ως τα καλύτερα της Ευρώπης, ανέφερε και πρόσθεσε πως: «Δεν αφήνουμε κανέναν να πεθάνει στην Ελλάδα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

mu-si-co - Η μουσική είναι η ζωή μας!

Διαβάστε στο mu-si-co



Ta Panta Ola © All rights reserved 2014. Τα κείμενα που διαβάζετε στο Ta Panta Ola είναι προϊόν πνευματικής ιδιοκτησίας των αρθρογράφων και του Ta Panta Ola. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των κειμένων με την προϋπόθεση τοποθέτησης ενεργού συνδέσμου (Link) αμέσως μετά το άρθρο.