Η ώρα είναι:

Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

Η Επέτειος του Όχι - 28η Οκτωβρίου

Χρόνια πολλά στους απανταχού Έλληνες!

Πολλοί από εμάς την θεωρούμε ως μια ακόμη αργία και μια ευκαιρία να αποδράσουμε, τι ακριβώς γιορτάζουμε όμως; Ερώτηση κλασική σε όλα τα μέσα αυτές τις ημέρες, με λίγες σωστές απαντήσεις δυστυχώς.

Και λίγη ιστορία για να ξέρουμε τι μας γίνεται:

Η Επέτειος του Όχι, εορτάζεται εξαιτίας της άρνησης της Ελλάδας προς στις ιταλικές αξιώσεις επί τελεσιγράφου που επιδόθηκε στις 28 Οκτωβρίου του 1940, στον Έλληνα Πρωθυπουργό, με αποτέλεσμα η Ελλάδα να ενταχθεί στο Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και να ξεσπάσει ο Ελληνοϊταλικός πολέμου του 1940. Η ημερομηνία αυτή έκτοτε καθιερώθηκε ως επίσημη εθνική εορτή και αργία.

Το «Έπος του Σαράντα» και οι μεγάλες νίκες που ο ελληνικός στρατός κατάφερε ενάντια των Ιταλών, καθιερώθηκε να γιορτάζονται κάθε χρόνο στις 28 Οκτωβρίου, την ημέρα της επίδοσης του ιταλικού τελεσιγράφου και της άρνησης του Πρωθυπουργού Ιωάννη Μεταξά να συναινέσει.

Χρόνια μας πολλά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

mu-si-co - Η μουσική είναι η ζωή μας!

Διαβάστε στο mu-si-co



Ta Panta Ola © All rights reserved 2014. Τα κείμενα που διαβάζετε στο Ta Panta Ola είναι προϊόν πνευματικής ιδιοκτησίας των αρθρογράφων και του Ta Panta Ola. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των κειμένων με την προϋπόθεση τοποθέτησης ενεργού συνδέσμου (Link) αμέσως μετά το άρθρο.