Η ώρα είναι:

Σάββατο, 7 Φεβρουαρίου 2015

Νεκροί από ανατροπή λέμβου με παράτυπους μετανάστες, βόρεια της Σύμης

Σε εξέλιξη έρευνες από ελικόπτερο super puma και πλωτό του λιμενικού

Επί ποδός οι αρχές, στη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Σύμης, μετά την ανατροπή λέμβου, χθες βράδυ με παράτυπους μετανάστες, κοντά στα τουρκικά παράλια.

Η τουρκική ακτοφυλακή ενημέρωσε στις 12:05 για το τραγικό συμβάν, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού και Έρευνας στο υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου.

Ο συναγερμός σήμανε άμεσα και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η τουρκική ακτοφυλακή έχει εντοπίσει από χθες βράδυ έναν διασωθέντα παράτυπο μετανάστη σε νησίδα του χώρου ευθύνης της. Σύμφωνα με τον ίδιο στη λέμβο που ανετράπη με τους μετανάστες -από άγνωστη μέχρι στιγμή αιτία- επέβαιναν συνολικά 17 άτομα.

Μετά από έρευνες η τουρκική ακτοφυλακή εντόπισε σε άλλη νησίδα στη θαλάσσια περιοχή Ντάτσα της Τουρκίας πέντε ακόμα διασωθέντες παράτυπους μετανάστες και έξι νεκρούς.

Έως τώρα έχουν συνολικά εντοπιστεί έξι διασωθέντες, έξι νεκροί ενώ πέντε ακόμα άτομα φέρεται να αγνοούνται.

Οι έρευνες συνεχίζονται και από τις δύο πλευρές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Διαβάστε στο mu-si-coTa Panta Ola © All rights reserved 2014. Τα κείμενα που διαβάζετε στο Ta Panta Ola είναι προϊόν πνευματικής ιδιοκτησίας των αρθρογράφων και του Ta Panta Ola. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των κειμένων με την προϋπόθεση τοποθέτησης ενεργού συνδέσμου (Link) αμέσως μετά το άρθρο.