Η ώρα είναι:

Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

«Βαρύ» το κλίμα εξαιτίας της Αφρικανικής σκόνης

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να επιδείξουν τα άτομα υψηλού κινδύνου

Το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας με ανακοίνωσή του προτείνει στους πολίτες που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους:

Ειδικότερα η ανακοίνωση αναφέρει:

«Υψηλές συγκεντρώσεις αιωρούμενων σωματιδίων στην ατμόσφαιρα της Αττικής, λόγω έντονης μεταφοράς σκόνης από τη Σαχάρα / Συστάσεις για προστασία του πληθυσμού.

Σε υψηλά επίπεδα, λόγω της έντονης μεταφοράς σκόνης από τη Σαχάρα, εκτιμάται ότι θα κυμανθούν οι συγκεντρώσεις αιωρούμενων σωματιδίων ΑΣ10 στην Αττική, για σήμερα Πέμπτη και αύριο Παρασκευή 06/02/2015, σύμφωνα και με τις προγνώσεις της ΕΜΥ.

Για το λόγο αυτό, σε εφαρμογή της ΚΥΑ 70601/23.12.2013, συστήνεται:

Άτομα με αναπνευστικό πρόβλημα, ή καρδιοπαθείς, καθώς και τα παιδιά και τα άτομα άνω των 65 ετών, θα πρέπει να περιορίσουν τη σωματική άσκηση − δραστηριότητα και το χρόνο παραμονής τους σε εξωτερικούς χώρους. Άτομα με άσθμα μπορεί να χρειαστούν πιο συχνά εισπνοές ανακουφιστικού φαρμάκου.

Κάθε πολίτης θα πρέπει να περιορίσει τη σωματική άσκηση, ιδιαίτερα αν αισθάνεται ενόχληση στα μάτια ή εμφανίζει βήχα, ρινική συμφόρηση, ή ενόχληση στο λαιμό.

Η αρμόδια Υπηρεσία του ΥΠΑΠΕΝ παρακολουθεί την εξέλιξη των τιμών των συγκεντρώσεων των αιωρούμενων σωματιδίων σε 24ωρη βάση και θα προβεί σε νεότερη ανακοίνωση εφόσον υπάρξει αξιόλογη μεταβολή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

mu-si-co - Η μουσική είναι η ζωή μας!

Διαβάστε στο mu-si-co



Ta Panta Ola © All rights reserved 2014. Τα κείμενα που διαβάζετε στο Ta Panta Ola είναι προϊόν πνευματικής ιδιοκτησίας των αρθρογράφων και του Ta Panta Ola. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των κειμένων με την προϋπόθεση τοποθέτησης ενεργού συνδέσμου (Link) αμέσως μετά το άρθρο.