Η ώρα είναι:

Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014

Συλλήψεις μεταναστών και διακινητών στη Λευκάδα και την Ηγουμενίτσα

Επί ποδός οι Λιμενικές αρχές

Πρώτες πρωινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Λευκάδας, έπειτα από ενημέρωση από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, για ύπαρξη ακυβέρνητου σκάφους, στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ των νήσων Κεφαλλονιάς και Λευκάδας, μετέβη πλωτό περιπολικό εντοπίζοντας σκάφος, στο οποίο επέβαιναν δώδεκα παράνομοι μετανάστες καθώς και ένας 31χρονος αλλοδαπός, φερόμενος ως διακινητής τους, οι οποίοι αφού οδηγήθηκαν στο λιμένα 'ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ” Λευκάδας, συνελήφθησαν από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής.

Από το Λιμεναρχείο Λευκάδας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το χρησιμοποιηθέν σκάφος καθώς και δύο κινητά τηλέφωνα που βρέθηκαν στην κατοχή του 31χρονου.

Ένας διακινητής και δύο παράνομοι μετανάστες συνελήφθησαν, βραδινές ώρες χθες, στη πύλη εισόδου του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής.

Ειδικότερα, ύστερα από έλεγχο που διενεργήθηκε σε φορτηγό όχημα (τράκτορας-επικαθήμενο), διαπιστώθηκε ότι ο 50χρονος αλλοδαπός οδηγός του, μετέφερε στο χώρο του φορτίου, τους ανωτέρω μετανάστες, οι οποίοι στερούνταν νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων, με σκοπό να τους μεταφέρει παράνομα στο εξωτερικό.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκε το φορτηγό όχημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

mu-si-co - Η μουσική είναι η ζωή μας!

Διαβάστε στο mu-si-co



Ta Panta Ola © All rights reserved 2014. Τα κείμενα που διαβάζετε στο Ta Panta Ola είναι προϊόν πνευματικής ιδιοκτησίας των αρθρογράφων και του Ta Panta Ola. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των κειμένων με την προϋπόθεση τοποθέτησης ενεργού συνδέσμου (Link) αμέσως μετά το άρθρο.