Η ώρα είναι:

Σάββατο, 8 Νοεμβρίου 2014

«Μαστορέματα» στο χώρο του γραφείου

Στις 14:10

Πώς μεταμορφώνεται ένα σπίτι όταν υπάρχει διάθεση και μεράκι για «Μαστορέματα»; Η νέα εβδομαδιαία εκπομπή του Alpha είναι εδώ για να μας δείξει τον τρόπο και να μας βάλει στον πολύχρωμο και συναρπαστικό κόσμο του «φτιάξ’το μόνος σου».

Αυτό το Σάββατο, 8 Νοεμβρίου, στις 14:10, η Νατάσα και ο Ηλίας συνεχίζουν τα «Μαστορέματα». Καθώς περνούν οι μέρες, το σπίτι τους αλλάζει όψη. Αποφασίζουν να ασχοληθούν, λοιπόν, με ένα δωμάτιο που, μέχρι στιγμής, έχει μείνει σχεδόν αναξιοποίητο: τον χώρο του γραφείου.

Οι δυο τους πιάνουν δουλειά και το αλλάζουν ολοκληρωτικά με μερικές απλές κινήσεις.

Ξεκινούν από τα βασικά, κατασκευάζοντας ένα εργονομικό αλλά και ξεχωριστό αισθητικά γραφείο, με πάγκο από ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό υλικό. Το συνδυάζουν με μία επίτοιχη βιβλιοθήκη που φτιάχνουν από ξύλο. Στη συνέχεια, αναλαμβάνουν να δώσουν μία ξεχωριστή νότα στον χώρο, βάφοντας τον τοίχο ριγέ. Χρησιμοποιούν μια πανεύκολη τεχνοτροπία, που δεν χρειάζεται για την εφαρμογή της τίποτε περισσότερο από μια σκληρή βούρτσα. Τέλος, επισκευάζουν και συντηρούν το ξύλινο πάτωμα στα σημεία που είχε φθαρεί από το σαράκι.

Αφού έχουν ολοκληρώσει τις εργασίες τους, το γραφείο έχει μετατραπεί σε ένα άψογο αισθητικά και εργονομικά χώρο, έτοιμο να φιλοξενήσει τα σχέδιά τους για ακόμη περισσότερα «Μαστορέματα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Διαβάστε στο mu-si-coTa Panta Ola © All rights reserved 2014. Τα κείμενα που διαβάζετε στο Ta Panta Ola είναι προϊόν πνευματικής ιδιοκτησίας των αρθρογράφων και του Ta Panta Ola. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των κειμένων με την προϋπόθεση τοποθέτησης ενεργού συνδέσμου (Link) αμέσως μετά το άρθρο.