Η ώρα είναι:

Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

«Η Ελλάδα δεν χρειάζεται τρίτο πακέτο βοήθειας»

Σύμφωνα με δηλώσεις του Γκίκα Χαρδούβελη

Ο υπουργός Οικονομικών εξέφρασε την πεποίθηση του ότι η Ελλάδα δεν χρειάζεται τρίτο πακέτο βοήθειας.

Σε συνέντευξή στη γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt επισημαίνει ότι η Αθήνα προτίθεται ως το τέλος του έτους να εκδώσει επταετές ομόλογο.

Κατά το γ΄ τρίμηνο του έτους η ελληνική οικονομία θα παρουσιάσει ανάπτυξη σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

«Η Ελλάδα, προτίθεται εντός του έτους να εκδώσει στις χρηματαγορές ομόλογα με μεγαλύτερη χρονική διάρκεια. Μετά από πολλές επιτυχημένες εκδόσεις από την αρχή του χρόνου, η υπό κρίση χώρα σχεδιάζει κρατικό ομόλογο με επταετή προθεσμία εξόφλησης. Επιπλέον είναι πιθανό μέχρι το τέλος του έτους να διατεθούν ομόλογα διάρκειας 18 μηνών».

Ακόμα, ο Γκίκας Χαρδούβελης δηλώνει ότι με το νέο επταετές ομόλογο η Ελλάδα επιθυμεί να προσφέρει στους επενδυτές ευρύτερο φάσμα διάρκειας λήξης ομολόγων και ότι η Αθήνα δοκίμασε την πρόσβαση στην αγορά με τριετές ομόλογο τον Απρίλιο και πενταετές τον Ιούλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

mu-si-co - Η μουσική είναι η ζωή μας!

Διαβάστε στο mu-si-co



Ta Panta Ola © All rights reserved 2014. Τα κείμενα που διαβάζετε στο Ta Panta Ola είναι προϊόν πνευματικής ιδιοκτησίας των αρθρογράφων και του Ta Panta Ola. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των κειμένων με την προϋπόθεση τοποθέτησης ενεργού συνδέσμου (Link) αμέσως μετά το άρθρο.