Η ώρα είναι:

Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

Μπαράκ Ομπάμα: Εκτός ελέγχου η επιδημία του Έμπολα

Προειδοποίηση του Προέδρου των ΗΠΑ

Το βράδυ της Τρίτης ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, κατά την επίσκεψή του στα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) στην Ατλάντα της Τζόρτζια, προειδοποίησε ότι η επιδημία του Έμπολα στη Δυτική Αφρική βγαίνει εκτός ελέγχου.

Οι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες υγείας περιέγραψαν ότι οι σκηνές στις πληγείσες περιοχές στις χώρες της Δυτικής Αφρικής είναι «φρικιαστικές» και «αηδιαστικές».

«Αυτή είναι η σκληρή αλήθεια. Στη Δυτική Αφρική ο Έμπολα σήμερα είναι επιδημία, κάτι που δεν έχουμε ξαναδεί ποτέ στο παρελθόν. Βγαίνει εκτός ελέγχου, επιδεινώνεται» τόνισε, η καταπολέμηση της επιδημίας θα είναι ένα εξαιρετικά δύσκολο έργο, όμως η ιατρική κοινότητα ξέρει πώς να το φέρει εις πέρας, είπε, ενώ πρόσθεσε ότι: «Εάν κάνουμε τα σωστά βήματα μπορούμε να σώσουμε ζωές, όμως πρέπει να δράσουμε γρήγορα. Δεν επιτρέπεται να χρονοτριβούμε με αυτό το θέμα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

mu-si-co - Η μουσική είναι η ζωή μας!

Διαβάστε στο mu-si-co



Ta Panta Ola © All rights reserved 2014. Τα κείμενα που διαβάζετε στο Ta Panta Ola είναι προϊόν πνευματικής ιδιοκτησίας των αρθρογράφων και του Ta Panta Ola. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των κειμένων με την προϋπόθεση τοποθέτησης ενεργού συνδέσμου (Link) αμέσως μετά το άρθρο.