Η ώρα είναι:

Κυριακή 27 Απριλίου 2014

Life and Space: Σήμερα η παράδοση του διαμορφωμένου χώρου

Με τη Σίσσυ Φειδά

Η εκπομπή «Life and Space», μαζί με τους φοιτητές Κολεγίου, υποδέχονται τον Πρόεδρο του Χαμόγελου του Παιδιού, κ. Κωνσταντίνο Γιαννόπουλο και με συγκίνηση του παραδίδουν τον χώρο που ανέλαβαν να φτιάξουν, ανακαινισμένο και ριζικά μεταμορφωμένο, την Κυριακή 27 Απριλίου στις 16:00 στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

Η αλλαγή είναι πραγματικά εντυπωσιακή: το σπιτάκι του κήπου, με τη συμβολή πολλών εταιρειών που υποστήριξαν εξ αρχής την κατασκευή, έχει πάρει νέα μορφή. Περιλαμβάνει ένα γραφείο ψυχολόγου, ένα μεγάλο καθιστικό με δύο διαφορετικές γωνιές υποδοχής και απασχόλησης των παιδιών αλλά και ένα playroom, που απευθύνεται αποκλειστικά σε μικρότερες ηλικίες. Παστέλ χρώματα, υπέροχοι καναπέδες και είδη διακόσμησης, μία εντυπωσιακή οροφή διακοσμημένη με σύννεφα αλλά και μία ιδιαίτερη σύνθεση που είναι έτοιμη να αγκαλιάσει σαν “φωλιά” τα παιδιά στο γραφείο του ψυχολόγου, κλέβουν την παράσταση και φανερώνουν την αγάπη πίσω από το σχεδιασμό και τη δημιουργία του έργου.

Ο κ. Γιαννόπουλος μοιράζεται με τη Σίσσυ Φειδά και τους φοιτητές του Κολεγίου συγκινητικές ιστορίες, που έγιναν στην πορεία του χρόνου η αφορμή να δημιουργηθούν και να οργανωθούν οι επιμέρους δράσεις του Χαμόγελου του Παιδιού. Ιδιαίτερη η ιστορία ενός πολύ μικρού αγοριού με απειλητική για τη ζωή του ασθένεια, που εγκαταλείφθηκε στο νοσοκομείο από τους φυσικούς του γονείς και η ανάγκη για τη νοσηλεία του μετά την αποθεραπεία, οδήγησε στη διαμόρφωση ενός χώρου αποκλειστικά για την υποδοχή αντίστοιχων περιπτώσεων.

Το επεισόδιο κλείνει με την επίσκεψη των παιδιών που ζουν στο Χαμόγελο του Παιδιού και τον ενθουσιασμό τους από την πρώτη τους επαφή με τον χώρο. Ένα πραγματικό δώρο φτιαγμένο από παιδιά για παιδιά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

mu-si-co - Η μουσική είναι η ζωή μας!

Διαβάστε στο mu-si-co



Ta Panta Ola © All rights reserved 2014. Τα κείμενα που διαβάζετε στο Ta Panta Ola είναι προϊόν πνευματικής ιδιοκτησίας των αρθρογράφων και του Ta Panta Ola. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των κειμένων με την προϋπόθεση τοποθέτησης ενεργού συνδέσμου (Link) αμέσως μετά το άρθρο.