Στις 18:50 στο Mega
Ο Δημήτρης επισκέπτεται το νομό Κορινθίας και ανατρέπει πολλά από όσα νομίζαμε ότι ξέρουμε για τη σοκολάτα, τα φασόλια, τα ψάρια ιχθυοκαλλιέργειας και την τρούφα.
Στο δάσος του Φενεού, βρίσκουμε τη τρούφα, το υπόγειο μανιτάρι.
Κοντά στη λίμνη Δόξα, ο Δημήτρης συναντά την Παυλίνα με το σκύλο της και τους ακολουθεί στο κυνήγι της άγριας τρούφας μέσα στο δάσος. Στο τέλος, σε ένα μαγευτικό σημείο με θέα τη λίμνη, μαγειρεύουν ένα ριζότο με ανοιξιάτικη τρούφα.
Επόμενη στάση το Λουτράκι και το εργαστήρι σοκολατοποιΐας. Εκεί, ο Δημήτρης παρακολουθεί μια ιδιαίτερη τεχνική, το στρώσιμο της σοκολάτας. Μαθαίνει σε ποιο στάδιο πρέπει να αρωματίζεται, δοκιμάζει πρωτότυπες γεύσεις, όπως σοκολάτα με λεβάντα και κέικ χωρίς ζάχαρη με superfoods!
Στο Σοφικό βρίσκεται σε ένα από τα μεγαλύτερα ιχθυοτροφεία της χώρας. Ο Δημήτρης παρακολουθεί αλίευση λαυρακιού, λύνει όλες τις απορίες του σχετικά με την εκτροφή των ψαριών και μαθαίνει τι είναι μύθος και τι πραγματικότητα από όλα αυτά που λέγονται για τα ψάρια ιχθυοκαλλιέργειας.
Τέλος, ο «σεφ χωρίς συνταγή» επισκέπτεται την Γκούρα, ένα χωριό στην ορεινή Κορινθία που είναι διάσημο για τα φασόλια του, γνωστά ως βανίλιες. Ο Παναγιώτης, νέος παραγωγός εξηγεί στο Δημήτρη γιατί λέγονται βανίλιες και γιατί βγαίνουν μόνο στο Φενεό. Το ταξίδι ολοκληρώνεται με μια ιδιαίτερη συνταγή αγριογούρουνου με φασόλια «βανίλιες».
Η ώρα είναι:
Σάββατο 5 Απριλίου 2014
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Ετικέτες
Διαβάστε στο mu-si-co
Ta Panta Ola © All rights reserved 2014. Τα κείμενα που διαβάζετε στο Ta Panta Ola είναι προϊόν πνευματικής ιδιοκτησίας των αρθρογράφων και του Ta Panta Ola. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των κειμένων με την προϋπόθεση τοποθέτησης ενεργού συνδέσμου (Link) αμέσως μετά το άρθρο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου