Η ώρα είναι:

Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2011

Αγαπημένοι που έφυγαν το 2010

Άνθρωποι αγαπημένοι έφυγαν από κοντά μας αυτή την χρονιά που αφήνουμε πίσω μας, άνθρωποι που ο καθένας ξεχωριστά άφησε το δικό του σημάδι στη ψυχή μας και υπήρξε σπουδαίος και σημαντικός με το δικό του τρόπο.






Δε θα μπορούσα να μην τον αναφέρω πρώτο, χωρίς βέβαια να θέλω να μειώσω την αξία των υπολοίπων. Απλά κατέχει μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου και ο τρόπος θανάτου συντάραξε όλους εμάς, δημοσιογράφους ή μη. Ο 37χρονος δημοσιογράφος Σωκράτης Γκιόλιας δολοφονήθηκε στις 19 Ιουλίου το πρωί στην είσοδο του σπιτιού του στην Ηλιούπολη, όπου ζούσε με τη γυναίκα του και το παιδί του. Η τρομοκρατική οργάνωση Σέχτα Επαναστατών ανέλαβε με προκήρυξή της την ευθύνη της δολοφονίας του.


Η Δούκισσα πέθανε την Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου, μετά από πολύχρονη μάχη με τον καρκίνο


Στα 86 χρόνια του έφυγε ο Γιώργος Φούντας, ο μάγκας του ελληνικού κινηματογράφου, ταλαιπωρημένος από το Αλτσχάιμερ και το Πάρκινσον.


Ο Γιάννης Δαλιανίδης άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 87 ετών στις 17 Οκτωβρίου, αφήνοντας πίσω του ανεκτίμητη κληρονομιά τις τόσο αγαπημένες ελληνικές ταινίες που είχε σκηνοθετήσει.


Από τον καρκίνο έφυγε και η Καίτη Χωματά, ανήμερα των γενεθλίων της, στις 24 Οκτωβρίου.


Στα 90 της, η πιο καλή «κακιά» του ελληνικού κινηματογράφου, Τασσώ Καββαδία, έφυγε από κοντά μας.


Η Γκιζέλα Ντάλι πέθανε στα 70 της την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου.


Ο θεατράνθρωπος Γιώργος Λεμπέσης έφυγε από κοντά μας στις 8 Δεκεμβρίου, σε ηλικία 80 ετών.


Στις 8 Ιουνίου άφησε την τελευταία του πνοή ο Ανδρέας Βουτσινάς. Στα 79 του χρόνια.


Η καρδιά πρόδωσε την ηθοποιό Σμάρω Στεφανίδου που πέθανε στις 7 Νοεμβρίου.


Στα 46 του χρόνια, στις 4 Νοεμβρίου, μετά από πολλά προβλήματα με την υγεία του, άφησε την τελευταία του πνοή ο ηθοποιός Χρήστος Μακρής.


Ο Δημήτρης Καμπερίδης έφυγε από κοντά μας το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου, μετά από πολύχρονη μάχη με τον καρκίνο.

Αναστασία Ανδρεάδου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

mu-si-co - Η μουσική είναι η ζωή μας!

Διαβάστε στο mu-si-co



Ta Panta Ola © All rights reserved 2014. Τα κείμενα που διαβάζετε στο Ta Panta Ola είναι προϊόν πνευματικής ιδιοκτησίας των αρθρογράφων και του Ta Panta Ola. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των κειμένων με την προϋπόθεση τοποθέτησης ενεργού συνδέσμου (Link) αμέσως μετά το άρθρο.