Η ώρα είναι:

Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2010

Η γνώμη του πολίτη

Κείμενα και ιδέες αναγνωστών

"Κάτω οι κλέφτες!" Αυτό δεν έλεγε ο κατακαημένος λογιστάκος της ασπρόμαυρης παλιάς Ελληνικής ταινίας; Αναρωτιόμουν πότε θα έφερναν στην επιφάνεια το θέμα των πολεμικών αποζημιώσεων.

Λες κι αν μας έδιναν τα λεφτά μας πίσω τώρα οι Γερμανοί σε δέκα χρόνια θα είμασταν Ελβετία! Τα θέλουμε πίσω για να τα κλέψουμε κι αυτά. Παλιό το κόλπο. Το ξαναφέρατε στην επιφάνεια το θέμα των αποζημιώσεων λίγο παλαιότερα όταν πάλι οι κακοί Γερμανοί φορολογούμενοι ξαναρνήθηκαν να μας ξαναδώσουν τα λεφτά τους. Τους είχαμε ξαναγεμίσει ναζιστικές ενοχές.

Τελικά είμαστε ο πιο έξυπνος λαός! Γι' αυτό και εκλέγουμε κάθε φορά και τους πιο έξυπνους εκπροσώπους! Αυτή η τακτική της ζητιανιάς και προβολής ενοχικών συνδρόμων εναλλάξ με γεμίζει υπερηφάνεια... Τέτοια εθνικιστικά παραληρήματα είναι το τελευταίο όπιο του λαού.

ΜΑΡΙΟΣ ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

mu-si-co - Η μουσική είναι η ζωή μας!

Διαβάστε στο mu-si-co



Ta Panta Ola © All rights reserved 2014. Τα κείμενα που διαβάζετε στο Ta Panta Ola είναι προϊόν πνευματικής ιδιοκτησίας των αρθρογράφων και του Ta Panta Ola. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των κειμένων με την προϋπόθεση τοποθέτησης ενεργού συνδέσμου (Link) αμέσως μετά το άρθρο.