Η ώρα είναι:

Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2010

Η γνώμη του πολίτη

Κείμενα και ιδέες αναγνωστών

Όταν είχε προσπαθήσει ο Θόδωρος Βασιλάκης, ο Πρόεδρος της Aegean, να αγοράσει την Ολυμπιακή, η τότε κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έκανε το μόνο ίσως σωστό πράγμα του βίου της και τον εμπόδισε.

Σταμάτησε την προσπάθεια ενός επιχειρηματία να δημιουργήσει μονοπώλιο στον κλάδο της εσωτερικής αγοράς αερομεταφορών. Δεν άφησε να συγκεντρωθεί το 80% των πτήσεων σε μία εταιρία.

Σε χώρες πολιτισμένες, υπάρχουν νόμοι anti-trust που εμποδίζουν τέτοιες απαράδεκτες ολιγοπωλιακές ή μονοπωλιακές πρακτικές.

Έτσι πήγε στα δικαστήρια η Microsoft και έπαθε ανεπανόρθωτη ζημιά στην εικόνα της. Και εδώ δεν ανοίγει μύτη. Δεν μιλάει κανένας. Μήπως ήταν δρομολογημένη η συγχώνευση? Μήπως ο Βγενόπουλος ήταν τελικά ένα πιόνι? Μήπως έπαιξαν τους ρόλους τους μια χαρά? Μήπως να τους δώσουμε και κανένα Oscar?

ΜΑΡΙΟΣ ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

mu-si-co - Η μουσική είναι η ζωή μας!

Διαβάστε στο mu-si-co



Ta Panta Ola © All rights reserved 2014. Τα κείμενα που διαβάζετε στο Ta Panta Ola είναι προϊόν πνευματικής ιδιοκτησίας των αρθρογράφων και του Ta Panta Ola. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των κειμένων με την προϋπόθεση τοποθέτησης ενεργού συνδέσμου (Link) αμέσως μετά το άρθρο.