Η ώρα είναι:

Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2009

Αναβλήθηκε προσκύνημα στη Μέκκα εξαιτίας της γρίπης

Οι αρχές της Τυνησίας ανακοίνωσαν την αναβολή του ετήσιου προσκυνήματος (Χατζ) στη Μέκκα για τους μουσουλμάνους, λόγω του κινδύνου εξάπλωσης της νέας γρίπης Α (Η1Ν1) και της αδυναμίας να εμβολιαστούν οι προσκυνητές μέχρι την έναρξη του Χατζ.

Ο υπουργός Θρησκευμάτων Μπουμπακέρ Αχζούρι δήλωσε ότι το προσκύνημα "αναβάλλεται" για την "διαφύλαξη της ανθρώπινης ζωής".

Οι ποσότητες των εμβολίων που έχουν παραγγελθεί, δεν θα είναι διαθέσιμες μέχρι το τέλος Οκτωβρίου, ενώ οι σαουδαραβικές αρχές δεν εκδίδουν βίζα για το Χατζ παρά μόνο δύο εβδομάδες μετά από τον εμβολιασμό των υποψήφιων πιστών προσκυνητών.

Ο υπουργός Θρησκευμάτων ανέφερε επίσης πως σύμφωνα με το Ισλάμ, η φυσική και υλική ικανότητα αποτελούν προϋπόθεση για την εκτέλεση της ιεροτελεστίας του Χατζ, προσθέτοντας ότι η διαφύλαξη της ζωής είναι "βασική αρχή της μουσουλμανικής θρησκείας".

Πρόκειται για μία απόφαση χωρίς προηγούμενο στην ιστορία της Τυνησίας, η οποία επηρεάζει περίπου 10,000 κατοίκους της, που κάθε χρόνο ταξιδεύουν για το Χατζ στην Σαουδική Αραβία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

mu-si-co - Η μουσική είναι η ζωή μας!

Διαβάστε στο mu-si-co



Ta Panta Ola © All rights reserved 2014. Τα κείμενα που διαβάζετε στο Ta Panta Ola είναι προϊόν πνευματικής ιδιοκτησίας των αρθρογράφων και του Ta Panta Ola. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των κειμένων με την προϋπόθεση τοποθέτησης ενεργού συνδέσμου (Link) αμέσως μετά το άρθρο.