Η ώρα είναι:

Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2009

Ορκίστηκε ο νέος πρωθυπουργός της χώρας

Ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια, ορκίστηκε ο νέος πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. Ο κ. Παπανδρέου έφτασε λίγο πριν τις 11:00 στο Προεδρικό Μέγαρο και κατευθύνθηκε στην αίθουσα τελετών, όπου είχε θερμή χειραψία με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο.

Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός κατευθύνθηκε πεζός στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου εκεί τον υποδέχθηκε ο Κώστας Καραμανλής. Αμέσως μετά την τελετή παράδοσης - παραλαβής, οι κ.κ. Καραμανλής και Παπανδρέου είχαν μια ολιγόλεπτη κατ' ιδίαν συζήτηση, μακριά από τις κάμερες.

Εν συνεχεία, ο απερχόμενος πρωθυπουργός αναχώρησε με το αυτοκίνητό του για τη Ρηγίλλης, όπου τον υποδέχθηκε ο γραμματέας του κόμματος Λευτέρης Ζαγορίτης.

Το απόγευμα, ο κ. Παπανδρέου θα ανακοινώσει τη σύνθεση της νέας κυβέρνησής του, η οποία θα ορκιστεί αύριο, Τετάρτη, όπου και θα συνεδριάσει το πρώτο υπουργικό συμβούλιο.

Στη σύντομη συνομιλία τους ενώπιον των τηλεοπτικών καμερών, ο κ. Κάρολος Παπούλιας ευχήθηκε στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ καλή δύναμη, ενώ ο νέος πρωθυπουργός δήλωσε ότι η στιγμή είναι δύσκολη, ωστόσο το εύρος της νίκης δείχνει την ελπίδα του λαού και τη διάθεσή του για σημαντικές τομές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

mu-si-co - Η μουσική είναι η ζωή μας!

Διαβάστε στο mu-si-co



Ta Panta Ola © All rights reserved 2014. Τα κείμενα που διαβάζετε στο Ta Panta Ola είναι προϊόν πνευματικής ιδιοκτησίας των αρθρογράφων και του Ta Panta Ola. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των κειμένων με την προϋπόθεση τοποθέτησης ενεργού συνδέσμου (Link) αμέσως μετά το άρθρο.