Η ώρα είναι:

Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2009

Λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες - όλες οι λεπτομέρειες


Οι κάλπες θα ανοίξουν Κυριακή 4/10/09, στις 7 το πρωί και θα παραμείνουν ανοιχτές μέχρι τις 7 το απόγευμα.

Δικαίωμα ψήφου έχουν οι Έλληνες και Έλληνιδες πολίτες που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος, είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους των δήμων και κοινοτήτων και δεν έχουν στερηθεί το δικαίωμα της ψήφου.

Οι εκλογείς θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στο δήμο ή την κοινότητα, στα δημοτολόγια των οποίων είναι εγγεγραμμένοι. Οι ετεροδημότες εκλογείς μπορούν να ψηφίσουν στον τόπο διαμονής τους εφόσον έχουν υποβάλει σχετική αίτηση.

Οι εκλογείς μπορούν να ενημερωθούν για το εκλογικό τμήμα που θα ψηφίσουν, μέσω Ίντερνετ, δίνοντας τα στοιχεία τους στην σελίδα του υπουργείου Εσωτερικών "Μάθε που ψηφίζεις". Εναλλακτικά, στο τηλεφωνικό κέντρο 1500.

Για την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος απαιτείται η επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας ή σχετικής προσωρινής βεβαίωσης ή του διαβατηρίου ή της άδειας οδήγησης ή του ατομικού βιβλιαρίου υγείας όλων των ασφαλιστικών ταμείων.

Για την ανακοίνωση του αποτελέσματος, οι υπεύθυνοι του υπουργείου Εσωτερικών και της εταιρείας Singular για τη βραδιά των εκλογών υπόσχονται αναμετάδοση στο 10%των εκλογικών τμημάτων, το οποίο θα αποτελεί και αντιπροσωπευτικό δείγμα, το αργότερα έως τις 21.00.

Αυτό θα καταστεί δυνατό με την εφαρμογή, για πρώτη φορά, πιλοτικού προγράμματος άμεσης ενημέρωσης των αποτελεσμάτων από τους δικαστικούς αντιπροσώπους σε 915 δήμους και κοινότητες της χώρας με τη χρήση SMS, μέσω κινητών τηλεφώνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

mu-si-co - Η μουσική είναι η ζωή μας!

Διαβάστε στο mu-si-co



Ta Panta Ola © All rights reserved 2014. Τα κείμενα που διαβάζετε στο Ta Panta Ola είναι προϊόν πνευματικής ιδιοκτησίας των αρθρογράφων και του Ta Panta Ola. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των κειμένων με την προϋπόθεση τοποθέτησης ενεργού συνδέσμου (Link) αμέσως μετά το άρθρο.