Η ώρα είναι:

Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2009

Μετά τα «ρίχτερ» ήρθε και το τσουνάμι για τα νησιά Σαμοά


Περισσότεροι από 100 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από το σεισμό και το τσουνάμι που ακολούθησε χθες στα νησιά Σαμόα και στο γειτονικό αρχιπέλαγος των Τόνγκα, σύμφωνα με νοσοκομειακές πηγές και αξιωματούχους.

Η τελευταία καταμέτρηση πραγματοποιήθηκε στις 14.00 τοπική ώρα (04.00 ώρα Ελλάδας) και μετρήσαμε 84 πτώματα», δήλωσε εργαζόμενος στο νοσοκομείο Τουπού Ταμασίσι των Σαμόα.

Σε πολλές δεκάδες ανέρχονται επίσης οι αγνοούμενοι, ενώ έχει διακοπεί η επικοινωνία με πολλά χωριά.

Αυτόπτες μάρτυρες λένε πως η καταστροφή στις Σαμόα είναι αφάνταστη. «Οι παραλίες γύρω από παραθαλάσσια χωριά είναι γεμάτες πτώματα». Πληροφορίες αναφέρουν ότι κύματα ύψους 6 μέτρων παρέσυραν αυτοκίνητα και ανθρώπους και ότι οι περισσότεροι από τους νεκρούς είναι ηλικιωμένοι και παιδιά.

Ο σεισμός -ο οποίος προηγήθηκε- μεγέθους 8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σύμφωνα με το αμερικανικό γεωφυσικό ινστιτούτο (USGS) έγινε στις 20.48 ώρα Ελλάδας την Τρίτη, και το επίκεντρο του εντοπίστηκε σε απόσταση 200 χλμ νοτιοδυτικά της Απία, σύμφωνα με προκαταρκτική έκθεση της USGS.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

mu-si-co - Η μουσική είναι η ζωή μας!

Διαβάστε στο mu-si-co



Ta Panta Ola © All rights reserved 2014. Τα κείμενα που διαβάζετε στο Ta Panta Ola είναι προϊόν πνευματικής ιδιοκτησίας των αρθρογράφων και του Ta Panta Ola. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των κειμένων με την προϋπόθεση τοποθέτησης ενεργού συνδέσμου (Link) αμέσως μετά το άρθρο.