Η ώρα είναι:

Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2009

Βρέθηκε εμβόλιο το οποίο μειώνει τη μετάδοση του AIDS


Πειραματικό εμβόλιο για το AIDS φαίνεται από τις κλινικές δοκιμές, ότι σταματάει τον κίνδυνο μόλυνσης από τον ιό του HIV που προκαλεί το AIDS.

Αμερικανοί και Ταϊλανδοί ερευνητές ανακοίνωσαν σήμερα στη Μπανγκόκ ότι παρασκεύασαν ένα εμβόλιο, ικανό να περιορίσει σημαντικά τον κίνδυνο μόλυνσης από τον ιό του AIDS, ύστερα από τη δοκιμή του σε 16.000 ετεροφυλόφιλους ταϊλανδούς εθελοντές.

Οι δοκιμές αυτές, οι οποίες σύμφωνα με τους ερευνητές, είναι οι σημαντικότερες που έχουν πραγματοποιηθεί παγκοσμίως για ένα εμβόλιο κατά του AIDS, διεξήχθησαν υπό την αιγίδα του υπουργείου Υγείας της Ταϊλάνδης και του αμερικανικού στρατού.

Το εμβόλιο υπόσχεται να μειώσει τον κίνδυνο της μόλυνσης κατά το 1/3.

«Στο 32,1% των περιπτώσεων, το εμβόλιο περιορίζει τον κίνδυνο της λοίμωξης», αναφέρουν οι ερευνητές σε ανακοίνωσή τους που εκδόθηκε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Μπανγκόκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

mu-si-co - Η μουσική είναι η ζωή μας!

Διαβάστε στο mu-si-co



Ta Panta Ola © All rights reserved 2014. Τα κείμενα που διαβάζετε στο Ta Panta Ola είναι προϊόν πνευματικής ιδιοκτησίας των αρθρογράφων και του Ta Panta Ola. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των κειμένων με την προϋπόθεση τοποθέτησης ενεργού συνδέσμου (Link) αμέσως μετά το άρθρο.