Στις 24:00
Η πυξίδα της εκπομπής «60’ Ελλάδα» οδηγεί τον Νίκο Μάνεση στην Σκόπελο, τον τελευταίο για φέτος σταθμό.
Η Σκόπελος, τουριστικά, ζει ακόμα στον αστερισμό του «Mamma mia», και «χορεύει» υπό τους ήχους της μουσικής των ΑBBA.
Στον Αϊ – Γιάννη, όπου γυρίστηκαν σκηνές της πετυχημένης ταινίας, εκατοντάδες τουρίστες επισκέπτονται καθημερινά τους χώρους που περπάτησαν η Μέριλ Στρίπ και ο Πίρς Μπρόσναν.
Η εκπομπή παρουσιάζει ανέκδοτο υλικό από τα γυρίσματα και μιλά με ντόπιους που εργάστηκαν για λογαριασμό της Χολιγουντιανής παραγωγής.
Η Σκόπελος, όμως, ζει και υπό τους ήχους των ρεμπέτικων, καθώς ρεμπέτικο και Σκόπελος είναι έννοιες συνυφασμένες.
Στο Κάστρο της χώρας, ο ρεμπέτης Γιώργος, λειτουργεί το ταβερνάκι του και οι νότες από το μπουζούκι ακούγονται μέχρι το λιμάνι.
Οι νέοι του νησιού μας ξεναγούν στις δικές τους παραλίες, αυτές που δεν γνωρίζουν οι τουρίστες και μας συνοδεύουν σε διαδοχικές εκπλήξεις, όπως αρμόζει στην τελευταία εκπομπή της περιόδου.
Επίσης, η κάμερα της εκπομπής καταγράφει τις ομορφιές της Σκοπέλου, το κέφι για ζωή των κατοίκων, την καθημερινότητα του νησιού, από το ψάρεμα μέχρι την παρασκευή της ξακουστής Σκοπελίτικης τυρόπιτας, αλλά και τον πολιτισμό, από τα παραδοσιακά κεραμικά και τα καράβια μινιατούρες μέχρι τον ηθοποιό και σκηνοθέτη Τάκη Μόσχο, ο οποίος άφησε πίσω του την Αθήνα και τώρα δίνει παραστάσεις με τη θεατρική ομάδα του, στην Σκόπελο.
Ανάμεσα στα τόσα πρόσωπα του νησιού, η εκπομπή συναντά και τον γνωστό από το «Big Brother» Πρόδρομο Καθηνιώτη.
Η εκπομπή επισκέπτεται, επίσης, όλες τις παραλίες του νησιού, τα χωράφια με τα δαμάσκηνα που είναι τοπικό προϊόν, ενώ μιλά με πολλούς ξένους, που εγκαθίστανται μαζικά στο νησί.
Η ώρα είναι:
Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Ετικέτες
Διαβάστε στο mu-si-co
Ta Panta Ola © All rights reserved 2014. Τα κείμενα που διαβάζετε στο Ta Panta Ola είναι προϊόν πνευματικής ιδιοκτησίας των αρθρογράφων και του Ta Panta Ola. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των κειμένων με την προϋπόθεση τοποθέτησης ενεργού συνδέσμου (Link) αμέσως μετά το άρθρο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου