Η ώρα είναι:

Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

Έρρωσο: Πόσο ανθεκτικά είναι τελικά τα μικρόβια και που οφείλεται αυτό

Στις 11.45 π.μ

«Έρρωσο... να είσαι γερός» είναι η ιατρική εκπομπή που προβάλλεται καθημερινά από την τηλεόραση του ΣΚΑΪ με παρουσιάστρια την Δρ. Έλενα Λαζαρίδη.

Η εκπομπή ανοίγει το κεφάλαιο της Υγείας με συνεντεύξεις διακεκριμένων επιστημόνων της ιατρικής κοινότητας, ρεπορτάζ, γκάλοπ-έρευνες και παρουσιάζει όλες τις άγνωστες πτυχές της Υγείας. Παράλληλα προτείνει έξυπνες ιδέες ευρωστίας.

Τη Δευτέρα η εκπομπή ασχολείται με το πόσο ανθεκτικά είναι τελικά τα μικρόβια και που οφείλεται αυτό. Ο κύριος Αλκιβιάδης Βατόπουλος, καθηγητής μικροβιολογίας της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας και επιστημονικός υπεύθυνος του Κεντρικού Εργαστηρίου Δημόσιας Υγείας του ΚΕΕΛΠΝΟ, ξεδιπλώνει τις πτυχές του προβλήματος. Τα αντιβιοτικά αποτελούν μια από τις σημαντικότερες ανακαλύψεις του αιώνα που πέρασε και είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες που οδήγησαν στην αύξηση της επιβίωσης και του προσδόκιμου ζωής του ανθρώπου. Τα τελευταία χρόνια όμως ακούγονται όλο και συχνότερα, όροι όπως «ανθεκτικό μικρόβιο», «αντίσταση στα αντιβιοτικά», ενώ παράλληλα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης τοποθετούν την Ελλάδα στην πρώτη θέση χρήσης αντιβιοτικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

mu-si-co - Η μουσική είναι η ζωή μας!

Διαβάστε στο mu-si-co



Ta Panta Ola © All rights reserved 2014. Τα κείμενα που διαβάζετε στο Ta Panta Ola είναι προϊόν πνευματικής ιδιοκτησίας των αρθρογράφων και του Ta Panta Ola. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των κειμένων με την προϋπόθεση τοποθέτησης ενεργού συνδέσμου (Link) αμέσως μετά το άρθρο.