Σήμερα στις 18:50
Κρασί, φάβα, ντοματάκι, λευκή μελιτζάνα, κάπαρη είναι κάποια από τα προϊόντα που κάνουν αυτή την άνυδρη γη ξεχωριστή! Η «γευστική» διαδρομή ξεκινάει κάπως διαφορετικά. Στην Οία περιμένει τον Δημήτρη ένας φίλος, ο Δημήτρης Λαζάρου για μια ιδιαίτερη βόλτα. Με ένα παραδοσιακό καράβι, τη λάτζα, φτάνουν στη Θηρασιά, ένα νησί που έχει μείνει καρφωμένο στη δεκαετία του '50, με σπίτια εγκαταλελειμμένα, καλντερίμια άδεια και λίγους κάτοικους που προσπαθούν να το κρατήσουν ζωντανό.
Μαζί καταλήγουν στο μόλο του Αγίου Ταξιάρχη, όπου με θέα την Οία, σε ένα σεληνιακό τοπίο, μαγειρεύουν πιάτα εμπνευσμένα από το σαντορινιό κήπο!
Το άνυδρο ντοματάκι είναι ο κόκκινος θησαυρός του νησιού. Ο Δημήτρης συναντά τον Πέτρο Οικονόμου και το μικρό του γιο Ορφέα, εν ώρα εργασίας! Ο Πέτρος εξηγεί, τι είναι αυτό που κάνει το ντοματάκι Σαντορίνης μοναδικό παγκοσμίως. Τέλος, σε έναν λόφο που θυμίζει άγρια δύση, ο Δημήτρης κάνει την ανατροπή και φτιάχνει στον Πέτρο τη δική του συνταγή για γλυκό ντοματάκι.
Στο Ακρωτήρι ένα ζευγάρι με τη δική του ιστορία ο Νικολός και η Μαργαρίτα υποδέχονται το Δημήτρη στη «Σπηλιά» τους ! Η Μαργαρίτα είναι διάσημη για τους ντοματοκεφτέδες της και ο Νικολός για τις αφηγήσεις του! Εκεί, ο Δημήτρης μαθαίνει όλα τα μυστικά του «σωστού» ντοματοκεφτέ και στη συνέχεια ακούει τις συναρπαστικές ιστορίες του Νικολού για τις αρχαιολογικές ανασκαφές.
Η ώρα είναι:
Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Ετικέτες
Διαβάστε στο mu-si-co
Ta Panta Ola © All rights reserved 2014. Τα κείμενα που διαβάζετε στο Ta Panta Ola είναι προϊόν πνευματικής ιδιοκτησίας των αρθρογράφων και του Ta Panta Ola. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των κειμένων με την προϋπόθεση τοποθέτησης ενεργού συνδέσμου (Link) αμέσως μετά το άρθρο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου