Σήμερα στις 18:50
Ο Δημήτρης ταξιδεύει στην άκρη της Ελλάδας, στο νόμο Φλώρινας, το νόμο με τις 6 λίμνες, τους φιλόξενους ανθρώπους και τα ιδιαίτερα προϊόντα!
Στο χωριό Άγιος Παντελεήμονας, στη λίμνη Βεγορίτιδα, τέσσερα αδέρφια μαζί με τη δυναμική τους μάνα, έχουν καταφέρει να αναδείξουν με τον καλύτερο τρόπο την κόκκινη πιπεριά, την πλατίκα όπως την λένε στη Φλώρινα. Ο Δημήτρης συναντά τον τρίτο γιο της οικογένειας, τον Πέτρο, εν ώρα εργασίας στο χωράφι, στο μάζεμα της πιπεριάς και μαθαίνει τα πάντα για την καλλιέργειά της. Μετά, επισκέπτεται τη βιοτεχνία της οικογένειας, όπου μεταποιούν με χίλιους δυο τρόπους αυτό το ξεχωριστό προϊόν. Στη συνέχεια, ο Δημήτρης μαγειρεύει με τον Άγγελο, το σεφ της οικογένειας, ένα παραδοσιακό πιάτο: χοιρινό με ξινόμαυρο και μελιτζανοπιπεριά.
Στο Νυμφαίο, ένα χωριό με ξεχωριστή ιστορία και επιβλητικά αρχοντικά, ο Δημήτρης έχει ραντεβού με την Δέσποινα Παπαδοπούλου, στο εξαιρετικής αρχιτεκτονικής σπίτι της, για να φτιάξουν μια ιδιαίτερη πίτα με τσουκνίδες.
Τα φασόλια Πρεσπών, θεωρούνται από τα καλύτερα στον κόσμο. Το κλίμα της περιοχής σε συνδυασμό με την παραδοσιακή καλλιέργεια, χωρίς φυτοφάρμακα, δίνουν ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα. Ο Δημήτρης συναντά έναν φασολοπαραγωγό, το Σταύρο, και παρακολουθεί στο χωράφι του τον ιδιαίτερο τρόπο συγκομιδής των φασολιών. Στη συνέχεια επισκέπτεται ένα συνεταιρισμό που έφτιαξαν μόνοι τους οι παραγωγοί, πριν από 10 χρόνια, για να αναδείξουν το προϊόν τους. Εκεί, ο Δημήτρης μαθαίνει πώς με μεράκι και πολλή δουλειά μπορεί ένα προϊόν, που είναι στα «αζήτητα», να γίνει περιζήτητο!
Με μια ξενάγηση στη Μεγάλη Πρέσπα από έναν ντόπιο, ολοκληρώνεται το ταξίδι του «σεφ χωρίς συνταγή». Ο Γερμανός Χριστιανόπουλος, αναλαμβάνει να ξεναγήσει το Δημήτρη στις ομορφιές της λίμνης. Πάνω σε μια πλωτή εξέδρα μαγειρεύουν, με έναν ιδιαίτερο τρόπο, γριβάδι, το δημοφιλέστερο ψάρι της περιοχής.
Η ώρα είναι:
Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Ετικέτες
Διαβάστε στο mu-si-co
Ta Panta Ola © All rights reserved 2014. Τα κείμενα που διαβάζετε στο Ta Panta Ola είναι προϊόν πνευματικής ιδιοκτησίας των αρθρογράφων και του Ta Panta Ola. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των κειμένων με την προϋπόθεση τοποθέτησης ενεργού συνδέσμου (Link) αμέσως μετά το άρθρο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου