Η ώρα είναι:

Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014

Το μενού των «Ελλήνων γεύσεις»

Στις 15:15

Η Σεφ Ντίνα Νικολάου μαγειρεύει Ελλήνων Γεύσεις και μας ταξιδεύει σε μία σύγχρονη αλλά και ρομαντική επαρχιακή πόλη, στο όμορφο Γύθειο!

Μας προτρέπει να μαγειρέψουμε για τους φίλους μας που δεν έχουν την πολυτέλεια να φάνε σπιτικό και νόστιμο φαγητό!

Και ενώ ετοιμάζει το λαχταριστό αυτό γεύμα μας ξεναγεί στη πόλη του Γυθείου και στη γαστρονομική του παράδοση!

Δοκιμάζει χειροποίητο παστέλι που κρατάει τις ρίζες του στον Όμηρο και την Ιλιάδα και μας δείχνει πώς φτιάχνουν τις χυλοπίτες και τον τραχανά.

Και πίσω στην κουζίνα της, μας μαγειρεύει νόστιμο και ζουμερό γύρο, από τρία διαφορετικά είδη κρέατος, ψημένο στο φούρνο.

Συνοδεύει τον χειροποίητο γύρο με τραγανά λαχανικά σχάρας, που έχουν όλη τους τη γεύση και τις βιταμίνες!

Και συνεχίζει την περιπλάνησή της λίγο έξω από την Σπάρτη, σε έναν ελαιώνα.

Απολαμβάνει τον περίπατο στη φύση και μαζεύει υλικά απευθείας από το αγρόκτημα για να μας μαγειρέψει την πιο νόστιμη και ξεχωριστή ομελέτα που έχετε φάει ποτέ με χορταράκια του βουνού και μυρωδάτο πορτοκάλι!

Και για να ολοκληρώσει το γεύμα για τους φίλους της επιλέγει ένα επιδόρπιο που τιμά την παράδοση, με τη δική της όμως μοντέρνα πινελιά!

Μία νόστιμη παραδοσιακή γαλατόπιτα σε λαχταριστή ζύμη τάρτας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

mu-si-co - Η μουσική είναι η ζωή μας!

Διαβάστε στο mu-si-co



Ta Panta Ola © All rights reserved 2014. Τα κείμενα που διαβάζετε στο Ta Panta Ola είναι προϊόν πνευματικής ιδιοκτησίας των αρθρογράφων και του Ta Panta Ola. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των κειμένων με την προϋπόθεση τοποθέτησης ενεργού συνδέσμου (Link) αμέσως μετά το άρθρο.