Η ώρα είναι:

Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

Εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που έκλεβε χάλκινα καλώδια της ΔΕΔΔΗΕ

Μεγάλη επιχείρηση από την Αστυνομία

Το δελτίο τύπου της αστυνομίας αναφέρει:

«Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε κλοπές χάλκινων καλωδίων από το δίκτυο διανομής ηλεκτρικής ενέργειας της ΔΕΔΔΗΕ σε διάφορες περιοχές της Αττικής και της επαρχίας

Συνελήφθησαν έξι (6) μέλη της σπείρας, μεταξύ των οποίων και ημεδαπός ιδιοκτήτης επιχείρησης εμπορίας παλαιών μετάλλων (σκραπ) στον οποίο κατέληγαν όλα τα κλεμμένα καλώδια

Ο ανωτέρω διέθεσε κατά το τελευταίο πεντάμηνο ποσότητα χαλκού βάρους 55 τόνων αποκομίζοντας ποσό που υπερβαίνει τις 275.000 ευρώ

Εξιχνιάσθηκαν εξήντα οκτώ (68) περιπτώσεις κλοπών

Εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, μετά από πολύμηνες έρευνες, εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές χάλκινων καλωδίων, από το δίκτυο διανομής ηλεκτρικής ενέργειας της ΔΕΔΔΗΕ, σε διάφορες περιοχές της Αττικής και της επαρχίας και κυρίως στον Ασπρόπυργο, τη Μάνδρα, την Ελευσίνα και τα Μέγαρα Αττικής.

Συνελήφθησαν προχθές (3-12-2013) το απόγευμα στις περιοχές Μάνδρας και Ασπροπύργου, μετά από συντονισμένη επιχείρηση, έξι (6) άτομα, πέντε (5) αλλοδαποί, υπήκοοι Πακιστάν, ηλικίας 25 έως 36 ετών, και ένας 72χρονος ημεδαπός, μέλη της σπείρας, ενώ αναζητείται ακόμα ένας (1) αλλοδαπός συνεργός τους.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Οκτώ (8) τόνοι χάλκινων καλωδίων.
Ένα (1) πιστόλι MAKAROV με επτά (7) φυσίγγια.
Ένα (1) Ι.Χ. φορτηγό και τρία (3) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα.
Πέντε (5) κινητά τηλέφωνα.
Το χρηματικό ποσό των 7.260 ευρώ.
Ιδιόχειρες σημειώσεις και πλήρες ημερολόγιο για ποσότητες καλωδίων και ενέργειες για τη «νομιμοποίηση» των κλεμμένων καλωδίων, ποσότητες καλωδίων κ.λπ.
Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι έξι (6) συλληφθέντες, μαζί με ακόμα ένα (1) συνεργό τους, ο οποίος είχε ηγετικό ρόλο στην ομάδα, το τελευταίο χρόνο είχαν συγκροτήσει εγκληματική οργάνωση, με διαρκή και δομημένη δράση και διέπρατταν κλοπές μετασχηματιστών και καλωδίων χαλκού του Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) στον Ασπρόπυργο, τη Μάνδρα, την Ελευσίνα τα Μέγαρα καθώς και σε άλλες περιοχές της Αττικής και της επαρχίας.

Συγκεκριμένα, έχοντας αποκτήσει εξειδικευμένη τεχνογνωσία και εμπειρία στον τρόπο αποκοπής ηλεκτρικών καλωδίων, χωρίς να θέτουν σε κίνδυνο τη σωματική τους ακεραιότητα, μετέβαιναν νυχτερινές ώρες με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα στις περιοχές που είχαν επιλέξει και αφαιρούσαν καλώδια του δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας. Η δράση τους είχε σαν αποτέλεσμα να διακόπτεται η ηλεκτροδότηση σε οικισμούς, βιομηχανίες, βιοτεχνίες, υδροδότηση εγκαταστάσεων κ.α. Σε κάθε τους μετακίνηση προπορευόταν συνεργός τους σε άλλο όχημα, λειτουργώντας σαν «προπομπός», ενημερώνοντας τους υπόλοιπους που ακολουθούσαν για τυχόν αστυνομική παρουσία.

Μετά την αφαίρεση των καλωδίων, τα διέθεταν σχεδόν κατ’ αποκλειστικότητα στον 72χρονο ημεδαπό συνεργό τους, ο οποίος διατηρούσε επιχείρηση εμπορίας παλαιών μετάλλων (ΣΚΡΑΠ) στην περιοχή της Μάνδρας Αττικής. Ο 72χρονος αποφλοίωνε τα καλώδια από το μονωτικό τους περίβλημα για να μην αναγνωρίζονται, κατήρτιζε τιμολόγια αγοράς και δελτία αποστολής για εικονικές συναλλαγές και τα εμφάνιζε πλέον σα νόμιμα. Στη συνέχεια, διέθετε το μέταλλο σε εταιρείες επεξεργασίας και παραγωγής μετάλλου στον Ασπρόπυργο.

Σημειώνεται ότι οι συλληφθέντες διέθεταν το χαλκό στην τιμή των 5.000 ευρώ τον τόνο. Μέχρι στιγμής, προέκυψε ότι τους τελευταίους πέντε μήνες ο 72χρονος διέθεσε στην εγχώρια αγορά ποσότητα χαλκού βάρους 55 τόνων, αποκομίζοντας χρηματικό ποσό που υπερβαίνει τα 275.000 ευρώ, ενώ η οικονομική ζημία που προκλήθηκε στη ΔΕΔΔΗΕ είναι πολλαπλάσια.

Συνολικά εξιχνιάσθηκαν εξήντα οκτώ (68) περιπτώσεις κλοπών και ειδικότερα τριάντα εννέα (39) στον Ασπρόπυργο, δεκαοκτώ (18) στη Μάνδρα και ένδεκα (11) στα Μέγαρα που διαπράχθηκαν από το Μάρτιο του 2013 μέχρι και την 11-11-2013.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για την συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

mu-si-co - Η μουσική είναι η ζωή μας!

Διαβάστε στο mu-si-co



Ta Panta Ola © All rights reserved 2014. Τα κείμενα που διαβάζετε στο Ta Panta Ola είναι προϊόν πνευματικής ιδιοκτησίας των αρθρογράφων και του Ta Panta Ola. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των κειμένων με την προϋπόθεση τοποθέτησης ενεργού συνδέσμου (Link) αμέσως μετά το άρθρο.