Η ώρα είναι:

Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

Ξεκινά η αποκατάσταση της «Βίλας Αμαλίας»

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Αθηναίων

Ο Δήμος Αθηναίων ξεκινά την αποκατάσταση της «Βίλας Αμαλίας». Τα έργα αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι το καλοκαίρι του 2015

Η ανακοίνωση του δήμου Αθηναίων αναφέρει:

«Η μελέτη ανακατασκευής και επανάχρησης των δύο διατηρητέων σχολικών κτιρίων προβλέπει τη διατήρηση και ενίσχυση της περιμετρικής λιθοδομής, την κατεδάφιση όλων των υπόλοιπων δομικών στοιχείων στο εσωτερικό, ούτως ώστε να γίνει πλήρης εκμετάλλευση του προσφερόμενου χώρου για εργαστήρια, χώρους πληροφορικής, βοηθητικούς χώρους κλπ. Προβλέπεται επίσης η ενοποίηση των δύο κτιρίων εσωτερικά και στις τρεις στάθμες, η εσωτερική διαρρύθμιση, η οποία ακολουθεί πιστά τις όψεις του κτιρίου, η αποκατάσταση των διακοσμητικών στοιχείων των όψεων στην αρχική τους μορφή, όπως επίσης και η ανακατασκευή του κεντρικού κλιμακοστασίου στην αρχική του μορφή. Βασικός σκοπός της συγκεκριμένης επέμβασης είναι αφενός η μορφολογική διατήρηση της κτιριακής υποδομής των σημαντικότατων αυτών κτιρίων, αφετέρου δε η διατήρηση των δύο διατηρητέων, ως φορέων της ιστορίας της πόλης και της συλλογικής της μνήμης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

mu-si-co - Η μουσική είναι η ζωή μας!

Διαβάστε στο mu-si-co



Ta Panta Ola © All rights reserved 2014. Τα κείμενα που διαβάζετε στο Ta Panta Ola είναι προϊόν πνευματικής ιδιοκτησίας των αρθρογράφων και του Ta Panta Ola. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των κειμένων με την προϋπόθεση τοποθέτησης ενεργού συνδέσμου (Link) αμέσως μετά το άρθρο.