Η ώρα είναι:

Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

Εκκενώθηκε το κτήριο της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή με πρωινή επιχείρηση των ΜΑΤ

Επέμβαση κατόπιν εντολής εισαγγελέα

Μετά από συνεννόηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο πάρθηκε η απόφαση για επέμβαση της ΕΛ.ΑΣ. στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, προκειμένου να παραδοθεί προς χρήση καθώς τελούσε υπό κατάληψη τους τελευταίους μήνες.

Το επιχειρησιακό σκέλος χειρίστηκε ο αρμόδιος υπουργός Δημοσίας Τάξεως, Νίκος Δένδιας.

Η επιχείρηση ξεκίνησε σήμερα τα ξημερώματα από τις 04:15 με τη συμμετοχή ισχυρών δυνάμεων των ΜΑΤ, που προέβησαν σε περιορισμένη χρήση χημικών, στο προαύλιο του κτηρίου, για να απομακρύνουν τον κόσμο.

Τέσσερα άτομα προσήχθησαν και οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΑ, στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι. Όπως τονίζει η αστυνομία, ήταν μόνο προσαγωγές και δεν υπήρχε λόγος για να κρατηθούν.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε παρουσία εισαγγελέα που είχε ρόλο «διαπραγματευτή», χωρίς να σχηματιστεί δικογραφία και χωρίς να ακολουθηθεί η αυτόφωρη διαδικασία.

Εδώ και ώρες πραγματοποιείται καταμέτρηση των μηχανημάτων και του εξοπλισμού της ΕΡΤ, την ίδια στιγμή έξω από το κτίριο βρίσκονται τα προεδρεία της ΠΟΕΣΥ και της ΕΣΗΕΑ, που ζητούν να τους επιτραπεί η παρουσία τους στη καταμέτρηση. Τέτοια άδεια, μέχρι στιγμής, δεν έχει δοθεί.

Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ και συνδικαλιστές καλούν τον κόσμο να μεταβεί στο Ραδιομέγαρο για να εκδηλώσει τη συμπαράστασή του και να διαμαρτυρηθεί για την επέμβαση.

Ένταση επικράτησε έξω από τις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ, με ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ να απωθούν τους εργαζόμενους και τον κόσμο που βρισκόταν στη λεωφόρο Μεσογείων.

Κλειστή είναι η λεωφόρος Μεσογείων αυτή τη στιγμή και στα δυο ρεύματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

mu-si-co - Η μουσική είναι η ζωή μας!

Διαβάστε στο mu-si-co



Ta Panta Ola © All rights reserved 2014. Τα κείμενα που διαβάζετε στο Ta Panta Ola είναι προϊόν πνευματικής ιδιοκτησίας των αρθρογράφων και του Ta Panta Ola. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των κειμένων με την προϋπόθεση τοποθέτησης ενεργού συνδέσμου (Link) αμέσως μετά το άρθρο.