Η ώρα είναι:

Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013

Και αυτή τη Κυριακή η Σύλβια Κλιμάκη είναι στην «Πράξη»

Η Ελλάδα που γοητεύει στις 12:30

H Σύλβια Κλιμάκη κάνει βουτιά στα νερά του Αργοσαρωνικού και φτάνει με τη Μαρίνα Κουταρέλη (πρόεδρο της οργανωτικής) στις Σπέτσες για το 3ο SPETSES MINI MARATHON. Για ακόμη μία χρονιά το νησί της Καπετάνισσας γίνεται πόλος έλξης για ολυμπιονίκες, πρωταθλητές, παραολυμπιονίκες, μα και απλούς άνδρες, γυναίκες και παιδάκια που μέσα σ' αυτή τη γιορτή αθλητισμού και πολιτισμού αναβιώνουν γι αυτό μία δεύτερη Αρμάτα.

Και από τη θάλασσα πίσω στη στεριά, για να συναντήσει έναν δάσκαλο, έναν δάσκαλο ζωής. Ο Κλήμης Πυρουνάκης διαφυλάσσοντας την παρακαταθήκη του ιερέως πατέρα του, που επί Κατοχής έσωσε 10.000 ανθρώπους, κρατά την ελπίδα αναμμένη στις Γυναικείες Φυλακές Ελαιώνα Θηβών. Ως διευθυντής και καθηγητής του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας μέχρι το 2012 και πλέον προσφέρει εθελοντικά ως ιδρυτικό μέλος του Δικτύου Στήριξης Φυλακισμένων και Αποφυλακισμένων Γυναικών.

Μα και η επομένη γενιά προσφέρει πολλά κρατώντας ψηλά την οικογενειακή παράδοση! Η Χρυσή Πυρουνάκη, παιδαγωγός και η ίδια, οραματίστηκε ένα σχολείο ΧΡΗΣΙΜΟ και ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ καθώς "Δεν αρκούν τα λόγια για να εκπαιδευτεί κάποιος, χρειάζονται εμπειρίες." Τα επτά τελευταία χρόνια μαθητές περιφερειακών σχολείων εκτός από τα βιβλία, ασχολούνται βιωματικά με τον πολιτισμό, την τεχνολογία και το περιβάλλον. Τέλος, ο Γιάννης, ο γιος της οικογένειας, ξεφεύγει από την Εκπαίδευση, αλλά δεν παύει να προσφέρει... δημιουργώντας την μια νέα υπηρεσία φέρνοντας την τεχνολογία μέσα στο σπίτι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

mu-si-co - Η μουσική είναι η ζωή μας!

Διαβάστε στο mu-si-co



Ta Panta Ola © All rights reserved 2014. Τα κείμενα που διαβάζετε στο Ta Panta Ola είναι προϊόν πνευματικής ιδιοκτησίας των αρθρογράφων και του Ta Panta Ola. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των κειμένων με την προϋπόθεση τοποθέτησης ενεργού συνδέσμου (Link) αμέσως μετά το άρθρο.