Η ώρα είναι:

Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

Βασανιστήρια και ομαδικοί βιασμοί μεταναστών

Τραγωδία χωρίς τέλος για τα θύματα του ναυαγίου της Λαμπεντούζα

Συγκλονιστικές μαρτυρίες από μετανάστες επιζήσαντες του ναυαγίου της 3ης Οκτωβρίου έξω από τη Λαμπεντούζα στην Ιταλία, βγάζουν στην επιφάνεια εγκλήματα χωρίς τελειωμό.

Σύμφωνα με αρκετές μαρτυρίες, τουλάχιστον είκοσι γυναίκες βιάστηκαν ομαδικά από τα μέλη που είχαν εμπλακεί σε συμμορία παράνομης διακίνησης μεταναστών.

Σε βασανιστήρια υπεβλήθησαν όχι μόνο γυναίκες αλλά και πολλοί άλλοι μετανάστες, που φαίνεται να έλαβαν τόπο σε κέντρο κράτησης σε συνοριακή περιοχή ανάμεσα στο Σουδάν και τη Λιβύη, πριν ξεκινήσει το τελευταίο τους ταξίδι.

Οι μετανάστες καταγγέλλουν ότι για την ακρίβεια ξυλοκοπήθηκαν άγρια και τους υπέβαλαν σε βασανιστήρια με ηλεκτροσόκ, ενώ μία γυναίκα που την είχαν διαλέξει από το πλήθος για να τη βασανίσουν και να τη βιάσουν, στο τέλος τη δολοφόνησαν.

Μία μετανάστρια που επέζησε από το ναυάγιο, αναφέρει πως την είχαν περιλούσει με βενζίνη και της δημιούργησαν εγκαύματα, πριν να τη βιάσουν μαζικά.

Όλα τα βασανιστήρια γίνονταν για προσωπική τους ευχαρίστηση και για να αναγκάσουν τους μετανάστες να τους δώσουν μέχρι και την τελευταία τους δεκάρα.

Δυστυχώς γι' αυτούς, στα κέντρα κράτησης παρέμειναν για παραπάνω από ένα μήνα, οπότε και βασανίζονταν όλο αυτό το χρονικό διάστημα.

Οκτώ μετανάστες αναγνώρισαν έναν 24χρονο Σομαλό ως έναν από τα μέλη της σπείρας και βασανιστή τους, ο οποίος επέζησε του ναυαγίου.

Μάλιστα, οι επιζήσαντες επιχείρησαν να τον λιντσάρουν.

Το όνομά του Μουχάμουντ Ελμί Μουχιντίν, ο οποίος προσποιούταν πως ήταν ένας από τους υπόλοιπους μετανάστες.

Αφού αναγνωρίστηκε, οι αρχές τον συνέλαβαν την Παρασκευή και πλέον έχει φυλακιστεί στο Αγκριτζέντο, όπου ανακρίνεται.

Κατηγορείται για βιασμό, υποκίνηση σε παράνομη μετανάστευση, απαγωγή, διακίνηση μεταναστών και συμμετοχή σε οργανωμένο έγκλημα.

Να θυμίσουμε ότι στο ναυάγιο αυτό, 366 άνθρωποι έχασαν και τη ζωή τους, εκτός από την αξιοπρέπειά τους και την ελπίδα τους.

Έλενα Τσάλτα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

mu-si-co - Η μουσική είναι η ζωή μας!

Διαβάστε στο mu-si-co



Ta Panta Ola © All rights reserved 2014. Τα κείμενα που διαβάζετε στο Ta Panta Ola είναι προϊόν πνευματικής ιδιοκτησίας των αρθρογράφων και του Ta Panta Ola. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των κειμένων με την προϋπόθεση τοποθέτησης ενεργού συνδέσμου (Link) αμέσως μετά το άρθρο.