Η ώρα είναι:

Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

Στουρνάρας: Αισιόδοξος ως προς τη συμφωνία με την τρόικα για το 2014

Συνεχείς συναντήσεις με τους εκπροσώπους της Τρόικας

Αισιόδοξος εμφανίστηκε σε συνέντευξή του ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας όσον αφορά την επίτευξη συμφωνίας με την τρόικα για το 2014.

Η αισιοδοξία του, όπως ανέφερε, βασίζεται στη μέχρι τώρα πορεία των μακροοικονομικών στόχων, των εσόδων, αλλά και στις παρεμβάσεις του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, στο θέμα των ασφαλιστικών ταμείων.

Αύριο το πρωί ο υπουργός αναμένεται να συναντηθεί με τους εκπροσώπους των δανειστών, ενώ τη Δευτέρα, οι επικεφαλής της τρόικας θα έχουν νέα συνάντηση και με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη, για να εξεταστεί ο σχεδιασμός του δεύτερου κύματος διαθεσιμότητας των 12.500 υπαλλήλων, που θα προέλθουν κυρίως από τους ΟΤΑ, την Υγεία και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Στην ατζέντα της Δευτέρας ακόμη θα είναι το ζήτημα της προσμέτρησης στο συνολικό αριθμό των 4.000 δημοσίων υπαλλήλων που θα απολυθούν το 2013, των εργαζομένων που θα απολυθούν από τα αμυντικά συστήματα και την ΕΛΒΟ, μετά από την αναδιάρθρωσή τους, εάν το αποφασίσει τελικά η κυβέρνηση.

Ακόμη, θα συζητηθεί το θέμα των συμβασιούχων, που μένουν στις θέσεις τους με προσωρινές διαταγές δικαστηρίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

mu-si-co - Η μουσική είναι η ζωή μας!

Διαβάστε στο mu-si-co



Ta Panta Ola © All rights reserved 2014. Τα κείμενα που διαβάζετε στο Ta Panta Ola είναι προϊόν πνευματικής ιδιοκτησίας των αρθρογράφων και του Ta Panta Ola. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των κειμένων με την προϋπόθεση τοποθέτησης ενεργού συνδέσμου (Link) αμέσως μετά το άρθρο.