Η ώρα είναι:

Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013

Μάστιγα η ψωρίαση στην Ελλάδα

Πάσχουν τριακόσιες χιλιάδες άτομα

Σύμφωνα με εκτιμήσεις ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν εκδηλώσει ψωρίαση στην Ελλάδα, ανέρχεται στις τριακόσιες χιλιάδες.

Η ψωρίαση είναι μια συχνή, χρόνια, φλεγμονώδη αυτοάνοση δερματοπάθεια που προσβάλλει περίπου το 2% του πληθυσμού και διαφέρει ανάλογα με τη φυλή, το γεωγραφικό πλάτος και άλλους περιβαλλοντικούς παράγοντες.

Εκδηλώνεται συνήθως στην 3η - 4η δεκαετία της ζωής. Οι πάσχοντες από ψωρίαση, έχουν λανθασμένα ενεργοποιημένο αμυντικό σύστημα οργανισμού, που αναγκάζει τα κύτταρα του δέρματος να «ωριμάσουν» και να πολλαπλασιαστούν πιο γρήγορα και κατόπιν να συσσωρεύονται στα ανώτερα στρώματα του, δημιουργώντας τις λεγόμενες ψωριασικές «πλάκες».

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψωρίασης που είναι αύριο 29 Οκτωβρίου 2013, το Σωματείο Υποστήριξης Ασθενών με Ψωρίαση «ΚΑΛΥΨΩ» θα βρίσκεται αύριο στη Πλατεία Αγίας Σοφίας, προκειμένου να ενημερώσει το κοινό από τις 9.00 έως τις 16.00.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

mu-si-co - Η μουσική είναι η ζωή μας!

Διαβάστε στο mu-si-co



Ta Panta Ola © All rights reserved 2014. Τα κείμενα που διαβάζετε στο Ta Panta Ola είναι προϊόν πνευματικής ιδιοκτησίας των αρθρογράφων και του Ta Panta Ola. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των κειμένων με την προϋπόθεση τοποθέτησης ενεργού συνδέσμου (Link) αμέσως μετά το άρθρο.