Η ώρα είναι:

Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Ένα διαμάντι αξίας 600.000.000 ευρώ στην Καλλιθέα

Ο παλαιός ιππόδρομος μετατράπηκε σε παλάτι!

Ο χώρος που φιλοξενούσε τον ιππόδρομο στην Καλλιθέα, από την ημέρα που μεταφέρθηκε στο Μαρκόπουλο, μέρα με τη μέρα είχε υποβαθμιστεί.

Το αρχικό σχέδιο προέβλεπε την δημιουργία 5 κλειστών σταδίων για δέκα Ολυμπιακά αθλήματα(που για είκοσι χρόνια την εκμετάλλευση θα την είχε ιδιώτης) και στον Δήμο θα παραχωρούσαν ένα κομμάτι 80 στρεμμάτων.

Η διοίκηση όμως του δήμου Καλλιθέας μαζί με τους κάτοικους της πόλης αντέδρασαν έντονα-και απαίτησαν οι χώροι αυτοί να αποδοθούν στο Δήμο εξ ολοκλήρου (μην λησμονούμε ότι ο χώρος του πρώην Ιππόδρομου ήταν ένα από τα τελευταία φιλέτα των νοτίων προαστίων) ώστε σ' αυτόν τον χώρο να δημιουργηθούν χώροι αναψυχής και άθλησης.

Όπως και έγινε. Η συνέχεια είναι πλέον ιστορία και ένα όνειρο πλέον πραγματικότητα!

Ένας πολυχώρος άρχισε να υλοποιείται.

Από τον διεθνή αρχιτεκτονικό διαγωνισμό, προέκυψε ο παγκοσμίου φήμης Ιταλός αρχιτέκτονας Ρέντζο Πιάνο όπου ένα από τα μεγάλα του έργα είναι και το Centre Georges Pompidou.

Ένα μεγάλο κομμάτι του έργου είναι ήδη έτοιμο και χρησιμοποιείται από τους κατοίκους της πόλης.

Σε λειτουργία είναι η πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων, μια από τις τέσσερις που υπάρχουν στην Αθήνα και μία μικρότερου μεγέθους για τα παιδιά.

Ένα γήπεδο ποδοσφαίρου με χλοοτάπητα τελευταίας γενιάς.

Μία υπερσύγχρονη παιδική χαρά.

Ειδικός διάδρομος 600 μέτρων για joking.

1 αίθουσα πολλαπλών χρήσεων.

70 θέσεις parking μέσα στις εγκαταστάσεις.

Και ένας αρκετά μεγάλος χώρος πρασίνου, που μας περιμένουν να τα επισκεφθούμε.

Όλα αυτά βρίσκονται σε ένα χώρο 28 στρεμμάτων.

Ο κύριος Γιάννης Εμιρζάς, εκλεγμένος Δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος Δημοτικής Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, απάντησε σε όλες μας τις ερωτήσεις και μας έδωσε όλες τις λεπτομέρειες που θα πρέπει να γνωρίζουμε.

Κύριε Εμιρζά, πείτε μας τι αξίζει να γνωρίζουμε για το μεγάλο έργο αυτό

Καταρχήν τα νούμερα μιλούν από μόνα τους. Μέχρι στιγμής, για το έργο έχουν δαπανηθεί 6.000.000 ευρώ και θα φτάσουν τα 600.000.000 για το σύνολο του έργου.

Σε όλα αυτά που αναφέρθηκαν παραπάνω, θα προστεθεί η Εθνική Βιβλιοθήκη, η Λυρική σκηνή και ένα τεράστιο πάρκο 170 στρεμμάτων που θα είναι ελεύθερο για τους πολίτες μας.

Το έργο χρηματοδοτήθηκε από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και δόθηκε εξολοκλήρου στο Δήμο Καλλιθέας.

Πείτε μας λίγα λόγια για το κολυμβητήριο

Στη μεγάλη πισίνα λειτουργεί πρόγραμμα aqua aerobic, τμήμα ειδικής άθλησης για ΑΜΕΑ και εγκύους και σχεδιάζεται πρόγραμμα εκμάθησης ανηλίκων.

Στη μικρή πισίνα υπάρχει πρόγραμμα baby όπου τα παιδιά συνοδεύονται από κάποιον κηδεμόνα, για ΑΜΕΑ και αθλούνται παιδιά από τους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς της Καλλιθέας.

Είναι η μόνη πισίνα που θα είναι ανοιχτή για το κοινό 365 μέρες το χρόνο.

Θερμαίνεται με φυσικό αέριο και ο δήμος θα φροντίζει να διατηρούνται οι υψηλές προδιαγραφές της.

Είχε τόσο μεγάλη ζήτηση στο κοινό, που αξίζει να αναφέρω πως είχαμε 2.200 αιτήσεις για προεγγραφή.

Οι 10 λωρίδες της πισίνας είναι ανοιχτές για το κοινό και μόνο από τις 7.00 π.μ. μέχρι τις 22.00 μ.μ. και δεν έχουν παραχωρηθεί σε κανένα σύλλογο.

Όσο για το κόστος συμμετοχής, είναι από το χαμηλότερο που υπάρχει. 25 ευρώ για το κάθε άτομο, ενώ για τους τριτεκνους είναι στα 15 ευρώ ενώ υπάρχει πλήρη απαλλαγή για τους πολύτεκνους και τα ΑΜΕΑ.

Και σχετικά με το γήπεδο ποδοσφαίρου;

Το γήπεδο, τα Σαββατοκύριακα και τις Δευτέρες θα είναι ανοιχτό για όλον τον κόσμο με ένα συμβολικό ποσό, ενώ τις υπόλοιπες μέρες, θα το εκμεταλλεύονται ακαδημίες ποδοσφαίρου της Καλλιθέας.

Μας ενημερώσατε πως υπάρχει στη διάθεση του κόσμου και μία αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, τι σημαίνει αυτό;

Μεταξύ του κολυμβητηρίου και του γηπέδου του ποδοσφαίρου, υπάρχει μία αίθουσα όπου το μπροστινό της μέρος θα ενοικιαστεί προς δημιουργία αναψυκτήριου και ο υπόλοιπος χώρος -χώρος αναμονής- θα εξοπλιστεί με τηλεοράσεις και καναπέδες, έτσι ώστε οι γονείς να περιμένουν τα παιδιά τους σε έναν όμορφο χώρο χωρίς να απαιτείται να δαπανήσουν χρήματα.

Ειλικρινά, όλα όσα μας αναφέρατε είναι υπέροχα και σίγουρα χρειάζονται πολύ δουλειά και σωστή μεταχείριση για να διατηρηθούν άριστα

Φυσικά, οι ετήσιες δαπάνες έχουν υπολογιστεί γύρω στα 865.000 ευρώ.

Ένα κομμάτι εσόδων θα καλύπτεται από τις συνδρομές και το υπόλοιπο θα το ενισχύει ο δήμος της Καλλιθέας.

Επίσης, για να παραμείνει ο χώρος ακριβώς όπως ήταν την πρώτη μέρα που άνοιξε για το κοινό, φυλάσσεται από ιδιωτική εταιρεία security.

Όπως οφείλω να ομολογήσω, έχετε μεριμνήσει για όλα.

Ευχόμαστε να γίνει εκμεταλλεύσιμος με το καλύτερο δυνατό τρόπο, ο χώρος αυτός, γιατί ο κόσμος τον έχει ανάγκη.


Ευχαριστούμε πολύ τον κύριο Γιάννη Εμιρζά

Έλενα Τσάλτα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

mu-si-co - Η μουσική είναι η ζωή μας!

Διαβάστε στο mu-si-co



Ta Panta Ola © All rights reserved 2014. Τα κείμενα που διαβάζετε στο Ta Panta Ola είναι προϊόν πνευματικής ιδιοκτησίας των αρθρογράφων και του Ta Panta Ola. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των κειμένων με την προϋπόθεση τοποθέτησης ενεργού συνδέσμου (Link) αμέσως μετά το άρθρο.