Η ώρα είναι:

Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

Κωστής Χατζηδάκης: "Έχουμε ολοκληρώσει το μεγαλύτερο κομμάτι της δημοσιονομικής προσαρμογής"

Δηλώσεις Υπουργού Ανάπτυξης

Σε συνέντευξή που παραχώρησε, ο Κ. Χατζηδάκης σε ερώτηση που του έγινε σχετικά με το εάν θα σταθεροποιηθεί η κατάσταση στην αγορά, απάντησε:

"Η αγορά, και η ελληνική κοινωνία γενικότερα, έχει περάσει δύσκολες στιγμές τα τελευταία χρόνια, δεν υπάρχει αμφιβολία. Προσπαθήσαμε και συνεχίζουμε να προσπαθούμε στο Υπουργείο Ανάπτυξης με όσα μέσα έχουμε στη διάθεσή μας να μειώσουμε τις επιπτώσεις της ύφεσης. Με τα προγράμματα του ΕΣΠΑ για την ενίσχυση των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων στη μεταποίηση και στο Εμπόριο, με τις δράσεις για την Γυναικεία Επιχειρηματικότητα, με το πρόγραμμα των επιχειρηματικών δράσεων στα Νησιά που βρίσκεται σε εξέλιξη. Στον τομέα της ρευστότητας, λειτουργούμε συμπληρωματικά μέσω της ΕΤΕπ και των προγραμμάτων του ΕΤΕΑΝ. Η προσπάθεια αυτή αποδίδει τους πρώτους καρπούς. Έχουμε ολοκληρώσει το μεγαλύτερο κομμάτι της δημοσιονομικής προσαρμογής με το στόχο του πρωτογενούς πλεονάσματος να είναι κοντά. Η εικόνα της χώρας έχει αλλάξει. Ξεκίνησε να υπάρχει επενδυτικό ενδιαφέρον, ο τουρισμός φέτος ξεπέρασε κάθε ρεκόρ. Χωρίς να εξωραΐζω την εικόνα, πιστεύω πως αν συνεχίσουμε τη προσπάθεια με την ίδια αποφασιστικότητα, θα αφήσουμε πίσω μας οριστικά τα δύσκολα και από την επόμενη χρονιά θα περάσουμε στην ανάκαμψη που είναι και η προϋπόθεση για να αρχίσει ο αναπτυξιακός κύκλος. Πιστεύω ότι το 2013 θα είναι η τελευταία δύσκολη χρονιά."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

mu-si-co - Η μουσική είναι η ζωή μας!

Διαβάστε στο mu-si-co



Ta Panta Ola © All rights reserved 2014. Τα κείμενα που διαβάζετε στο Ta Panta Ola είναι προϊόν πνευματικής ιδιοκτησίας των αρθρογράφων και του Ta Panta Ola. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των κειμένων με την προϋπόθεση τοποθέτησης ενεργού συνδέσμου (Link) αμέσως μετά το άρθρο.