Η ώρα είναι:

Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

Κύπρος: «Δεν δεχτήκαμε αιτήματα από τις ΗΠΑ για βοήθεια στις επιθέσεις εναντίον της Συρίας»

H Κύπρος διαβεβαίωσε πως δε θα λειτουργήσει ως ορμητήριο για τη Συρία

Η Κύπρος δεν θα χρησιμοποιηθεί ως ορμητήριο για επιθέσεις εναντίον της Συρίας, δηλώσε ο υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης, προσθέτοντας ότι οι Αμερικανοί δεν ζήτησαν "διευκολύνσεις".

Ο υπουργός Εξωτερικών Κύπρου χαρακτήρισε το κτύπημα στη Δαμασκό «έγκλημα κατά της ανθρωπότητας που δεν μπορεί να μείνει χωρίς συνέπειες», και είπε πως θα πρέπει να αναζητηθεί πολιτική λύση.

Η Κύπρος, ως χώρα σταθερότητας, ειρήνης και ασφάλειας, είναι έτοιμη να προσφέρει καταφύγιο, αν χρειαστεί, για την εκκένωση υπηκόων φίλων χωρών, πρόσθεσε.

Για την υποδοχή ξένων υπηκόων που θα απομακρυνθούν από την περιοχή, ανέφερε πως η Κύπρος μπορεί να δέχεται 10 χιλιάδες ημερησίως, υπό την προϋπόθεση ότι θα αναχωρούν εντός 48 ωρών.

Σχετικά με το ενδεχόμενο βοήθειας σύρων προσφύγων, τόνισε πως η οικονομική κατάσταση της Κύπρου δεν της επιτρέπει να αναλάβει επισήμως φιλοξενία τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

mu-si-co - Η μουσική είναι η ζωή μας!

Διαβάστε στο mu-si-co



Ta Panta Ola © All rights reserved 2014. Τα κείμενα που διαβάζετε στο Ta Panta Ola είναι προϊόν πνευματικής ιδιοκτησίας των αρθρογράφων και του Ta Panta Ola. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των κειμένων με την προϋπόθεση τοποθέτησης ενεργού συνδέσμου (Link) αμέσως μετά το άρθρο.