Η Ελλάδα έχει κάνει τεράστια βήματα για τη σωτηρία της, ανέφερε στη Βουλή
Στη χθεσινή εισήγησή του στην Ολομέλεια της Βουλής, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου για τα κρατικά λαχεία, ανέφερε:
«Ένα βασικό ερώτημα που τέθηκε είναι αν βγαίνει ο λογαριασμός. Πιστεύω πως ναι. Βαθύτατα από την καρδιά μου πιστεύω ότι ο λογαριασμός βγαίνει. Η Ελλάδα έχει κάνει τεράστια βήματα για τη σωτηρία της.»
«Έχουμε καλύψει πάνω από τα 2/3 της απόστασης που μας χωρίζει από το τέλος όσον αφορά τη δημοσιονομική προσαρμογή. Από πλευράς ανταγωνιστικότητας και ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών έχουμε καλύψει όλη την απόσταση. Άρα από πλευράς εξισορρόπησης της ελληνικής οικονομίας έχουμε κάνει τεράστια βήματα από το 2010 μέχρι σήμερα.»
«Να δούμε την πολιτική οικονομία της ισορροπίας. Ποιοι θέλουν να σωθεί η χώρα; Ποιοι θέλουν να βγει ο λογαριασμός; Και ποιοι δεν θέλουν;»
«Οι υγιείς δυνάμεις όλου του κόσμου σαφώς θέλουν να σωθούμε, γι αυτό και υπάρχει ένα τεράστιο σχέδιο βοήθειας προς την Ελλάδα – έχουμε πάρει πάνω από 240 δισ. ευρώ. Με επαχθείς όρους; Όχι! Με επιτόκιο χαμηλότερο από 3% και επιδιώκουμε να το χαμηλώσουμε κι άλλο. Επιδιώκουμε να σπρώξουμε προς τα πίσω τα χρεολύσια και τις λήξεις, ούτως ώστε η σωτηρία μας να γίνει ακόμη πιο εύκολη.»
«Ποιοι δεν θέλουν να σωθούμε; Όλοι οι σπεκουλαδόροι του κόσμου. Όλοι αυτοί που σορτάρουν το ευρώ και τα ομόλογα των χωρών του ευρώ. Επίσης, μην ξεχνάμε τη ρήση του Λένιν «οι πρόθυμοι ηλίθιοι», γιατί υπάρχουν κι αυτοί, οι οποίοι δεν θέλουν να σωθούμε.»
«Πολλοί ρωτούν "Πληρώνουν μόνο οι φτωχοί; Δεν πληρώνουν οι πλούσιοι;". Να αντιστρέψω το ερώτημα: Στο χρόνο που είμαστε κυβέρνηση πόσοι επώνυμοι έχουν μπει φυλακή για χρέη προς το Δημόσιο; Λυπάμαι που το λέω, αλλά έτσι είναι. Λυπάμαι, επίσης, που υπάρχουν 18.000 off shore εταιρείες στη χώρα αυτή. Αυτό έχει να κάνει όχι με το κράτος, αλλά με ένα σύστημα αξιών, το οποίο πρέπει να καταδικάσουμε.
«Εμείς θα προσπαθήσουμε με την τεχνογνωσία που έχουμε και με όση βοήθεια μπορούμε να έχουμε να μην αφήσουμε τίποτε όρθιο στο χώρο των off shore εταιρειών. Χρειαζόμαστε ελεγκτές στο Υπουργείο Οικονομικών. Συγχωνεύσαμε ΔΟΥ. Από 240 ΔΟΥ έχουμε λιγότερες από 120 και 5.000 ελεγκτές, που μέχρι τώρα μοίραζαν παράβολα, τώρα είναι στο δρόμο και μοιράζουν πρόστιμα ή κάνουν ελέγχους σε off shore εταιρείες».
«Άρα, να έχετε ελπίδα. Πράγματι βγαίνει ο λογαριασμός, αρκεί να το πιστέψουμε και εμείς».
Η ώρα είναι:
Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Ετικέτες
Διαβάστε στο mu-si-co
Ta Panta Ola © All rights reserved 2014. Τα κείμενα που διαβάζετε στο Ta Panta Ola είναι προϊόν πνευματικής ιδιοκτησίας των αρθρογράφων και του Ta Panta Ola. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των κειμένων με την προϋπόθεση τοποθέτησης ενεργού συνδέσμου (Link) αμέσως μετά το άρθρο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου