Η ώρα είναι:

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

Βρούτσης: Δεν υπάρχει ζήτημα με το οκτάωρο - σταθερός ο κατώτατος μισθός

Τι διευκρίνισε σχετικά με την τροπολογία που αφορά στο οκτάωρο και το πενθήμερο

«Δεν υπάρχει ζήτημα με το 8ωρο, δεν υπάρχει τέτοια συζήτηση», δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης σε συνομιλία που είχε με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες.

Ανέφερε επίσης, πως σύμφωνα με τα στοιχεία του ΣΕΠΕ που θα ανακοινωθούν αύριο, το α’ εξάμηνο του 2013 καταγράφεται αύξηση των συμβάσεων πλήρους απασχόλησης κατά 268.262 σε σχέση με 176.549 που ήταν το α’ εξάμηνο του 2012, σημειώνοντας αύξηση κατά 51,95%. Παράλληλα παρουσιάζεται αύξηση κατά 37,29% των απασχολούμενων προσλήψεων το α’ εξάμηνο του 2013, φτάνοντας τις 431.917 από 314.595 το ίδιο διάστημα πέρυσι.

Ο υπουργός Εργασίας διαβεβαίωσε πωςο κατώτατος μισθός θα παραμείνει σταθερός μέχρι το 2017, οπότε και εισάγεται ο νέος μηχανισμός. Παράλληλα, κατηγορησε το ΣΥΡΙΖΑ ότι με νομοθετική ρύθμιση θα παρέμβει στο θέμα του κατώτατου μισθού. «Λέτε ότι θα παρέμβετε για επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 750 ευρώ, το ίδιο ακριβώς θα κάνετε, θα είναι αποτέλεσμα διαλόγου ή νομοθετικής παρέμβασης; Επιβεβαιώστε ή όχι ότι θα παρέμβετε νομοθετικά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

mu-si-co - Η μουσική είναι η ζωή μας!

Διαβάστε στο mu-si-co



Ta Panta Ola © All rights reserved 2014. Τα κείμενα που διαβάζετε στο Ta Panta Ola είναι προϊόν πνευματικής ιδιοκτησίας των αρθρογράφων και του Ta Panta Ola. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των κειμένων με την προϋπόθεση τοποθέτησης ενεργού συνδέσμου (Link) αμέσως μετά το άρθρο.