Η ώρα είναι:

Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

Σαν Σήμερα

Όλα τα σημαντικά γεγονότα που συνέβησαν σαν σήμερα 30/06

454 π.Χ: Τελειώνει ο εξαετής πόλεμος Αθηναίων και Περσών στην Αίγυπτο. Σκοτώθηκαν 20.000 Αθηναίοι και περιήλθαν στους Πέρσες η Αίγυπτος και η Κύπρος.

1544: Η Άλωση των Αιολίδων Νήσων από το Χαϊρεντίν Μπαρμπαρόσα.

1651: Τελειώνει η Μάχη του Μπερεστέτσκο της Ουκρανίας, όπου συγκρούστηκαν οι πολωνικές και οι ουκρανικές δυνάμεις, με την τελική επικράτηση των Πολωνών.

1859: Ο Γάλλος ακροβάτης Σαρλ Μπλοντέν διασχίζει τους καταρράκτες του Νιαγάρα σχοινοβατώντας.

1884: Εγκαινιάζεται ο σιδηροδρομικός σταθμός Πελοποννήσου στην Αθήνα, σε σχεδιασμό του Ερνέστου Τσίλερ. Αποτελεί μικρογραφία του σιδηροδρομικού σταθμού Σικφτσί της Κωνσταντινούπολης.

1905: Η Αγγλία και η Γαλλία τάσσονται υπέρ της ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα. Την ίδια εποχή δημοσιεύεται η εργασία του Αϊνστάιν «Επί της Ηλεκτροδυναμικής των κινουμένων σωμάτων»: το γενέθλιο της Ειδικής Θεωρίας της Σχετικότητας

1907: Ο Λοχαγός Ν. Δουμπιώτης (Αμύντας) εξοντώνει τη βουλγαρο-ρουμανική συμμορία του κομιτατζή Χαψάσκι που είχε παγιδεύσει τον Μακεδονομάχο Τέλλο Άγρα και τον είχε υποβάλλει σε μαρτυρικό θάνατο.

1908: Έκρηξη μετεωρίτη στην Τουνγκούσκα στη Σιβηρία καταστρέφει τα πάντα σε ακτίνα 50 χιλιομέτρων.

1934: Αναταραχή στο ναζιστικό κόμμα της Γερμανίας, με την αμφισβήτηση του Αδόλφου Χίτλερ. Ο Φύρερ επιβάλλεται, σκοτώνοντας 77 στελέχη του κόμματος ή σύμφωνα με άλλους 400. Το επεισόδιο αυτό θα μείνει στην ιστορία ως Η Νύχτα των Μεγάλων Μαχαιριών.

1938: Κυκλοφορεί το πρώτο κόμικ με περιπέτειες του Σούπερμαν.

1960: Το Κονγκό ανεξαρτητοποιείται από το Βέλγιο.

1972: Εγκρίνεται στην Ελλάδα από την κυβέρνηση της χούντας το αυτόματο διαζύγιο.

1994: Η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Ελλάδας δίνει τον τρίτο και τελευταίο της αγώνα της στο Παγκόσμιο κύπελλο ποδοσφαίρου στις Η.Π.Α. και χάνει από την Εθνική ομάδα της Νιγηρίας με 2-0.

1997: Η Κίνα αποκτά ξανά την κυριαρχία του Χονγκ Κονγκ μετά από 156 χρόνια Βρετανικής αποικιακής κυριαρχίας.

2002: Η Βραζιλία κατακτά το παγκόσμιο κύπελλο ποδοσφαίρου κερδίζοντας στον τελικό στη Γιοκοχάμα την Γερμανία με 2-0.

2011: Η πλατεία Συντάγματος μετετράπησαν σε βομβαρδισμένο τοπίο και οι γύρω δρόμοι αποτέλεσαν «πεδίο μάχης». Η κρίσιμη ψηφοφορία του μεσοπρόθεσμου προγράμματος στην ελληνική Βουλή και τα εκτεταμένα επεισόδια έκαναν τον γύρο του κόσμου μέσα από τα ειδησεογραφικά πρακτορεία και τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

1957: Γεννήθηκε η Λίνα Νικολακοπούλου, Ελληνίδα στιχουργός. Το 1959 ο Σάκης Τσιώλης, Έλληνας ποδοσφαιριστής/προπονητής.

1996: Πέθανε ο Λάκης Πετρόπουλος, Έλληνας ποδοσφαιριστής και προπονητής. 2012: Θύμιος Καρακατσάνης, Έλληνας ηθοποιός και σκηνοθέτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

mu-si-co - Η μουσική είναι η ζωή μας!

Διαβάστε στο mu-si-co



Ta Panta Ola © All rights reserved 2014. Τα κείμενα που διαβάζετε στο Ta Panta Ola είναι προϊόν πνευματικής ιδιοκτησίας των αρθρογράφων και του Ta Panta Ola. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των κειμένων με την προϋπόθεση τοποθέτησης ενεργού συνδέσμου (Link) αμέσως μετά το άρθρο.