Η ώρα είναι:

Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

«Κλείδωσε» η συμφωνία ανάμεσα σε Βενιζέλο και Κουβέλη

Έπειτα τη συμφωνία Βενιζέλου - Κουβέλη απομένει μία τριμερής ή μία συνάντηση των αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ευάγγελος Βενιζέλος και Φώτης Κουβέλης στη μεταξύ τους συνάντηση, αποδέχονται τον Αντώνη Σαμαρά ως πρωθυπουργό, όμως, ζητούν πρόσωπα κοινής αποδοχής σε κρίσιμα υπουργεία. Ακόμη, θέτουν θέμα πολιτικής συμφωνίας στους τομείς της ασφάλειας, της μετανάστευσης, της παιδείας, της υγείας και της αναθεώρησης του Συντάγματος.

Οι δύο πολιτικοί αρχηγοί είναι προφανές, πως θα δώσουν τις ψήφους τους μόνο με ισχυρά ανταλλάγματα.

Ο κ. Κουβέλης έθεσε βασική προϋπόθεση την σταδιακή απαγκίστρωση από το Μνημόνιο, και δήλωσε πως η συμφωνία για τη συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας μπορεί να προχωρήσει ακόμα και σήμερα, εφόσον υπάρξει προγραμματική σύγκλιση και «σύμπτωση» στη φερεγγυότητα των προσώπων.

Ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε στην ανάγκη σχηματισμού κυβέρνησης το συντομότερο δυνατό, και για την παράλληλη δημιουργία μίας «εθνικής διαπραγματευτικής ομάδας», κάλεσε μάλιστα να συμμετάσχουν και δυνάμεις που δεν θα βρίσκονται στην κυβέρνηση, εννοώντας το ΣΥΡΙΖΑ.

Τις επόμενες ώρες, ο κ. Βενιζέλος αναμένεται να έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Αντώνη Σαμαρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

mu-si-co - Η μουσική είναι η ζωή μας!

Διαβάστε στο mu-si-co



Ta Panta Ola © All rights reserved 2014. Τα κείμενα που διαβάζετε στο Ta Panta Ola είναι προϊόν πνευματικής ιδιοκτησίας των αρθρογράφων και του Ta Panta Ola. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των κειμένων με την προϋπόθεση τοποθέτησης ενεργού συνδέσμου (Link) αμέσως μετά το άρθρο.