Η ώρα είναι:

Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Εντολή Κάρολου Παπούλια σε Αντώνη Σαμαρά για σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας

Μετά την οριστικοποίηση της συμφωνίας του Αντώνη Σαμαρά με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και το Φώτη Κουβέλη, πριν από λίγα λεπτά ο πρόεδρος δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, έδωσε την εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας στον Αντώνη Σαμαρά.

«Η Ελλάδα έχει κυβέρνηση και αυτό το μήνυμα θα μεταφερθεί αύριο στο Eurogroup», επισήμανε ο κ. Βενιζέλος σε δηλώσεις του από τη Βουλή.

«Διαμορφώθηκαν οι προϋποθέσεις για τη συγκρότηση της κυβέρνησης» πρόσθεσε, τονίζοντας πως: «Τα πρόσωπα θα κλείσουν μέχρι το βράδυ».

Ο κ. Βενιζέλος διευκρίνισε: «το ΠΑΣΟΚ θα συμμετάσχει με εξωκοινοβουλευτικά πρόσωπα. Πιο κρίσιμο είναι το θέμα της ενικής ομάδας διαπραγμάτευσης, όπου ο ρόλος των αρχηγών θα είναι πιο ενεργός. Οι εξελίξεις θα είναι γρήγορες. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Το διήμερο στις Βρυξέλλες θα είναι η πρώτη μεγάλη μάχη».
Στις 7 το απόγευμα Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης θα συναντηθούν με τον υπηρεσιακό υπουργό Οικονομικών Γιώργο Ζανιά με σκοπό να του δώσουν οδηγίες για τις επόμενες κινήσεις που θα ακολουθηθούν στην αυριανή κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες.

Την ίδια στιγμή, σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία για τον σχηματισμό κυβέρνησης, η οποία ενδέχεται να ολοκληρωθεί ακόμη και μέσα στην μέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

mu-si-co - Η μουσική είναι η ζωή μας!

Διαβάστε στο mu-si-co



Ta Panta Ola © All rights reserved 2014. Τα κείμενα που διαβάζετε στο Ta Panta Ola είναι προϊόν πνευματικής ιδιοκτησίας των αρθρογράφων και του Ta Panta Ola. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των κειμένων με την προϋπόθεση τοποθέτησης ενεργού συνδέσμου (Link) αμέσως μετά το άρθρο.