Ο βραβευμένος σεφ Βασίλης Καλλίδης, μας ξεναγεί στην Κηφισιά, αποκαλύπτοντας μέσα από το «Food and the City» τις πιο νόστιμες γωνιές της στο τελευταίο απολαυστικό επεισόδιο.
O Βασίλης μάς καλημερίζει από τον «Τροχονόμο» στο κέντρο της Κηφισιάς.
Ξεκινά τη βόλτα του με ένα γευστικότατο πρωινό σε ένα από τα πιο chic καφέ της περιοχής.
Αφού επισκεφθεί μια διαδραστική έκθεση κάνει μια στάση στο εστιατόριο του φίλου του Χριστόφορου Πέσκια και μαζί φτιάχνουν καλαμαράδα (με φρέσκο καλαμάρι).
Ο Βασίλης επισκέπτεται το άλσος «Δημήτρης Ζωμόπουλος», που φιλοξενεί την περίφημη Ανθοκομική έκθεση και μας ξεναγεί: Τριανταφυλλιές, γαρδένιες, υδρόβια φυτά, σαρκοφάγα... Με μερικές κορφούλες από κάποια βότανα φτιάχνει επί τόπου μια εμπνευσμένη συνταγή για τους επισκέπτες της έκθεσης: Cocktail με γαρίδες και φρέσκα βότανα.
Στην Κάτω Κηφισιά όμως τα στέκια περιμένουν. Ο Βασίλης μάς προτείνει να δοκιμάσουμε τα πιάτα στην ταβέρνα, κάτω από τις μουριές, στην όμορφη αυλή του.
Κάνει τα βιολογικά του ψώνια σε ένα ντελικατέσεν, αγοράζοντας φράουλες για ένα γευστικότατο γλυκό που θα φτιάξει λίγο αργότερα.
Φτιάχνει Πάβλοβα με μαρέγκα, φρέσκες φράουλες και χειροποίητη σαντιγί.
Λίγο αργότερα, ο Βασίλης μάς προτείνει ακόμα δύο στέκια: Ένα εστιατόριο με παραδοσιακές συνταγές στα κάρβουνα, με ιστορία σχεδόν μισού αιώνα και ένα bar-restaurant με ιδιαίτερες γαστρονομικές προτάσεις. Εκεί, συναντά τον σεφ, ο οποίος του προτείνει ιδιαίτερα πιάτα, ενώ ο Βασίλης μπαίνει στο μπαρ και μας φτιάχνει ένα καλοκαιρινό ποτό με ανθάκια λεμονιάς.
Τα βράδια στην Κηφισιά παίρνουν ιδιαίτερο χρώμα. Ο Βασίλης μάς καληνυχτίζει έξω από τα μπαράκια της περιοχής, μιλώντας για το σπίτι του Δροσίνη και τα νεανικά στέκια της Κηφισιάς.
Μια υπέροχη βόλτα στην Κηφισιά με το «Food and the city», στις 19.00 στο Mega.
O Βασίλης μάς καλημερίζει από τον «Τροχονόμο» στο κέντρο της Κηφισιάς.
Ξεκινά τη βόλτα του με ένα γευστικότατο πρωινό σε ένα από τα πιο chic καφέ της περιοχής.
Αφού επισκεφθεί μια διαδραστική έκθεση κάνει μια στάση στο εστιατόριο του φίλου του Χριστόφορου Πέσκια και μαζί φτιάχνουν καλαμαράδα (με φρέσκο καλαμάρι).
Ο Βασίλης επισκέπτεται το άλσος «Δημήτρης Ζωμόπουλος», που φιλοξενεί την περίφημη Ανθοκομική έκθεση και μας ξεναγεί: Τριανταφυλλιές, γαρδένιες, υδρόβια φυτά, σαρκοφάγα... Με μερικές κορφούλες από κάποια βότανα φτιάχνει επί τόπου μια εμπνευσμένη συνταγή για τους επισκέπτες της έκθεσης: Cocktail με γαρίδες και φρέσκα βότανα.
Στην Κάτω Κηφισιά όμως τα στέκια περιμένουν. Ο Βασίλης μάς προτείνει να δοκιμάσουμε τα πιάτα στην ταβέρνα, κάτω από τις μουριές, στην όμορφη αυλή του.
Κάνει τα βιολογικά του ψώνια σε ένα ντελικατέσεν, αγοράζοντας φράουλες για ένα γευστικότατο γλυκό που θα φτιάξει λίγο αργότερα.
Φτιάχνει Πάβλοβα με μαρέγκα, φρέσκες φράουλες και χειροποίητη σαντιγί.
Λίγο αργότερα, ο Βασίλης μάς προτείνει ακόμα δύο στέκια: Ένα εστιατόριο με παραδοσιακές συνταγές στα κάρβουνα, με ιστορία σχεδόν μισού αιώνα και ένα bar-restaurant με ιδιαίτερες γαστρονομικές προτάσεις. Εκεί, συναντά τον σεφ, ο οποίος του προτείνει ιδιαίτερα πιάτα, ενώ ο Βασίλης μπαίνει στο μπαρ και μας φτιάχνει ένα καλοκαιρινό ποτό με ανθάκια λεμονιάς.
Τα βράδια στην Κηφισιά παίρνουν ιδιαίτερο χρώμα. Ο Βασίλης μάς καληνυχτίζει έξω από τα μπαράκια της περιοχής, μιλώντας για το σπίτι του Δροσίνη και τα νεανικά στέκια της Κηφισιάς.
Μια υπέροχη βόλτα στην Κηφισιά με το «Food and the city», στις 19.00 στο Mega.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου