Η ώρα είναι:

Δευτέρα 4 Μαΐου 2015

Σαν Σήμερα

Όλα τα σημαντικά γεγονότα που συνέβησαν σαν σήμερα 04/05

1905: Ηλεκτροφωτίζεται για πρώτη φορά η οδός Αθηνάς.

1912: Οι Ιταλοί διαδέχονται τους Οθωμανούς στην κυριαρχία των Δωδεκανήσων.

1928: Γεννιέται ο πρόεδρος της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ.

1929: Γεννιέται η βρετανο-βελγίδα ηθοποιός Όντρεϊ Χέμπορν.

1932: Οι αμερικανικές αρχές κατηγορούν τον Αλ Καπόνε (φωτογραφία) για φοροδιαφυγή, σημαίνοντας την αρχή του τέλους για την «καριέρα» του διάσημου κακοποιού.

1949: Η πρώτη αεροπορική τραγωδία στην ιστορία του αθλητισμού. Αεροπλάνο που μεταφέρει την ομάδα της Τορίνο συντρίβεται στο λόφο Σουπέργκα κοντά στην ιταλική πόλη, με αποτέλεσμα να βρουν το θάνατο 31 άνθρωποι, 18 από τους οποίους συγκροτούν την αποστολή της μεγάλης Γκρανάτα με τους 10 διεθνείς.

1980: Πεθαίνει ο γιουγκοσλάβος πρόεδρος Γιόζιπ Μπροζ Τίτο.

1990: Η Άντζελα Μπάουι ανακοινώνει ότι έπιασε τον άνδρα της, Ντέιβιντ Μάουι, στο κρεβάτι με τον Μικ Τζάγκερ.

1994: Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Γιτζάκ Ράμπιν και ο παλαιστίνιος ηγέτης Γιασέρ Αραφάτ υπογράφουν τη συμφωνία του Καΐρου, με την οποία επιτυγχάνεται η αυτονομία των Παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας και την Ιεριχώ.

2001: Ο πάπας Ιωάννης Παύλος ΙΙ επισκέπτεται την Ελλάδα. Είναι η πρώτη επίσκεψη προκαθημένου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας μετά το σχίσμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

mu-si-co - Η μουσική είναι η ζωή μας!

Διαβάστε στο mu-si-co



Ta Panta Ola © All rights reserved 2014. Τα κείμενα που διαβάζετε στο Ta Panta Ola είναι προϊόν πνευματικής ιδιοκτησίας των αρθρογράφων και του Ta Panta Ola. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των κειμένων με την προϋπόθεση τοποθέτησης ενεργού συνδέσμου (Link) αμέσως μετά το άρθρο.