Η ώρα είναι:

Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

Σαν Σήμερα

Όλα τα σημαντικά γεγονότα που συνέβησαν σαν σήμερα 18/02

1546: Πεθαίνει ο γερμανός θεολόγος Μαρτίνος Λούθηρος, που με τις 95 θέσεις του χώρισε την Ευρώπη σε καθολικούς και διαμαρτυρόμενους.

1564: Πεθαίνει ο ιταλός ζωγράφος Μιχαήλ Άγγελος.

1745: Γεννιέται ο κόμης Αλεσάντρο Βόλτα, ιταλός φυσικός που εφηύρε τη μπαταρία. Το όνομά του δόθηκε στη μονάδα μέτρησης της τάσης του ηλεκτρικού ρεύματος.

1883: Γεννιέται στο Ηράκλειο ο συγγραφέας του «Ζορμπά», Νίκος Καζαντζάκης.

1896: Γεννιέται ο γάλλος σουρεαλιστής ποιητής Αντρέ Μπρετόν, που έγραψε και το «Μανιφέστο του Σουρεαλισμού».

1900: Ιδρύεται στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας ο ποδοσφαιρικός σύλλογος «Άγιαξ».

1952: Η Ελληνική Βουλή επικυρώνει τη συμφωνία ένταξης της χώρας μας στο ΝΑΤΟ, με μόνες αρνητικές ψήφους τις οκτώ της ΕΔΑ και τη μία του Μιχάλη Κύρκου.

1954: Γεννιέται ο αμερικανός ηθοποιός Τζον Τραβόλτα.

1964: Ο Γεώργιος Παπανδρέου λαμβάνει από τον βασιλιά Παύλο την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, μετά το θριαμβευτικό 52,87% που συγκέντρωσε η Ένωση Κέντρου στις εκλογές της 16ης Φεβρουαρίου.

1993: Πεθαίνει ο σκηνοθέτης Κώστας Καραγιάννης, γνωστός κυρίως από τις μεγάλες επιτυχίες του την εποχή του παλιού ελληνικού κινηματογράφου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

mu-si-co - Η μουσική είναι η ζωή μας!

Διαβάστε στο mu-si-co



Ta Panta Ola © All rights reserved 2014. Τα κείμενα που διαβάζετε στο Ta Panta Ola είναι προϊόν πνευματικής ιδιοκτησίας των αρθρογράφων και του Ta Panta Ola. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των κειμένων με την προϋπόθεση τοποθέτησης ενεργού συνδέσμου (Link) αμέσως μετά το άρθρο.