Η ώρα είναι:

Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015

Νεφώσεις, τοπικές βροχές, καταιγίδες και χιόνια, η θερμοκρασία σε σημαντική πτώση

Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού σύμφωνα με την ΕΜΥ για σήμερα Δευτέρα 12-01-2015

Γενικά χαρακτηριστικά-προειδοποιήσεις

Επιδείνωση του καιρού από τα βορειοδυτικά με ισχυρές βροχές, καταιγίδες, χιόνια στα ορεινά και σταδιακά και σε ημιορεινές περιοχές.
Βαθμιαία επικράτηση βόρειων ανεμών 8 με 9 μποφόρ.
Πτώση της Θερμοκρασίας από βορρά προς νότο.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές η χιονόνερο και χιόνια σε ορεινές αλλά και ημιορεινές περιοχές. Τα φαινόμενα βαθμιαία από τα δυτικά θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη όπου είναι πιθανό να εκδηλωθεί πρόσκαιρη καταιγίδα.
Άνεμοι: στη Μακεδονία βορειοδυτικοί 4 με 6 και στην κεντρική Μακεδονία πρόσκαιρα 7 με 8 και στη Θράκη βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από -1 (μείον 1) έως 9 βαθμούς κελσίου. Παγετός το βράδυ.

Νησιά ιονίου, ήπειρος, δυτική στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με βροχές, χιόνια στα ορεινά και πιθανότητα πρόσκαιρης καταιγίδας. Από το μεσημέρι βαθμιαία βελτίωση αρχικά στα βορειοδυτικά και βαθμιαία και στα υπόλοιπα.
Άνεμοι: βορειοδυτικοί 6 με 8 και στο ιόνιο τοπικά 9 μποφόρ. Στα νότια δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 6 και από το μεσημέρι βορειοδυτικοί 6 με 8 και στο ιόνιο τοπικά 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 7 έως 15 βαθμούς κελσίου. Σε περαιτέρω πτώση από το βράδυ.

Θεσσαλία, ανατολική στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και χιόνια στα ορεινά. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα σημειωθούν χιονοπτώσεις σε ημιορεινές περιοχές και καταιγίδες στις θαλασσιές περιοχές. Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων στις βορειότερες περιοχές.
Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ που από το μεσημέρι και από τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους και θα ενισχυθούν τοπικά σε 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 5 έως 15 βαθμούς κελσίου. Σημαντική πτώση από το απόγευμα.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές που βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες. Το βράδυ χιονοπτώσεις στα ορεινά της Κρήτης.
Άνεμοι: νοτιοδυτικοί 6 με 8 μποφόρ που από το απόγευμα θα στραφούν σε βόρειους 8 με 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 9 έως 17 βαθμούς κελσίου. Σε πτώση από το βράδυ.

Νησιά ανατολικού αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: νεφώσεις με βροχές. Καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές θα εκδηλωθούν αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία και στα υπόλοιπα. Χιονοπτώσεις το βράδυ στις βορειότερες περιοχές.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 6 με 8 που βαθμιαία στα βόρεια θα στραφούν σε βορειοανατολικούς 8 με 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 10 έως 18 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς μικρότερη. Σε περαιτέρω πτώση από το βράδυ.

Αττική
Καιρός: αραιές νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα ενταθούν, θα σημειωθούν καταιγίδες και το βράδυ χιόνια στα γύρω ορεινά. Εξασθένηση των φαινομένων τη νύχτα.
Άνεμοι: νοτιοδυτικοί 5 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ που από το μεσημέρι θα στραφούν σε βόρειους και θα ενισχυθούν σε 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 5 έως 9 βαθμούς κελσίου. Σημαντική πτώση από το απόγευμα.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: νεφώσεις με βροχές η χιονόνερο. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά. Βελτίωση από το απόγευμα
Άνεμοι: βορειοδυτικοί 5 με 6 πρόσκαιρα 7 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 2 έως 6 βαθμούς κελσίου.

>> Δείτε ΕΔΩ τον καιρό για 25 μεγάλες πόλεις της Ελλάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

mu-si-co - Η μουσική είναι η ζωή μας!

Διαβάστε στο mu-si-co



Ta Panta Ola © All rights reserved 2014. Τα κείμενα που διαβάζετε στο Ta Panta Ola είναι προϊόν πνευματικής ιδιοκτησίας των αρθρογράφων και του Ta Panta Ola. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των κειμένων με την προϋπόθεση τοποθέτησης ενεργού συνδέσμου (Link) αμέσως μετά το άρθρο.