Η ώρα είναι:

Δευτέρα, 5 Ιανουαρίου 2015

Σαν Σήμερα

Όλα τα σημαντικά γεγονότα που συνέβησαν σαν σήμερα 05/01

469 π.Χ: Γεννιέται ο αρχαίος φιλόσοφος Σωκράτης (φωτογραφία).

1825: Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης παραπέμπεται σε δίκη.

1867: Γεννιέται ο πολιτικός Δημήτριος Γούναρης, αντίπαλος του Βενιζέλου, που κατέληξε στο απόσπασμα ως ένας από τους πρωταιτίους της μικρασιατικής καταστροφής.

1876: Γεννιέται ο γερμανός πολιτικός Κόνραντ Αντενάουερ. Διετέλεσε πρώτος καγκελάριος της Δ. Γερμανίας, οδηγώντας τη νικημένη Γερμανία από την καταστροφή στο οικονομικό θαύμα.

1900: Ηλεκτροφωτίζεται ο Πειραιάς, καθώς τίθεται σε λειτουργία το εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος κοντά στο σιδηροδρομικό σταθμό.

1913: Η Ναυμαχία της Λήμνου. Τρία ελληνικά θωρηκτά και οκτώ αντιτορπιλικά με επικεφαλής το θρυλικό θωρηκτό «Αβέρωφ» καταναυμαχούν το τουρκικό στόλο και τον αναγκάζουν να κρυφτεί οριστικά στα Στενά.

1919: Δημιουργείται το κόμμα των Ναζί, με την αρχική ονομασία Κόμμα Γερμανών Αγροτών.

1932: Γεννιέται ο ιταλός συγγραφέας και πανεπιστημιακός Ουμπέρτο Έκο.

1946: Γεννιέται η αμερικανίδα ηθοποιός Νταϊάν Κίτον.

1968: Ο Αλεξάντερ Ντούπτσεκ διαδέχεται τον Αντονίν Νοβότνι στην προεδρία του Κομουνιστικού Κόμματος Τσεχοσλοβακίας. Θα πάρει φιλελεύθερα μέτρα που θα οδηγήσουν τον Αύγουστο του ίδιου χρόνου στην εισβολή των στρατιωτικών και την «εκπαραθύρωσή» του (Άνοιξη της Πράγας).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Διαβάστε στο mu-si-coTa Panta Ola © All rights reserved 2014. Τα κείμενα που διαβάζετε στο Ta Panta Ola είναι προϊόν πνευματικής ιδιοκτησίας των αρθρογράφων και του Ta Panta Ola. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των κειμένων με την προϋπόθεση τοποθέτησης ενεργού συνδέσμου (Link) αμέσως μετά το άρθρο.